Draadloos WLAN netwerk

Een draadloos netwerk (WLAN) wordt vaak toegepast bij laptops en draadloze spraakcommunicatie. Voor de meest passende oplossingen heeft Zetacom een breed portfolio voor beveiligde, betrouwbare en snelle draadloze netwerken van meerdere providers.

Draadloos WLAN netwerk – Wat is WLAN?

De convergentie van spraak- en datanetwerken is allang geen hype meer, maar alledaagse praktijk. Zetacom heeft vanuit haar telefonie achtergrond de ontwikkelingen op het gebied van draadloze netwerken (Wireless LAN) nauwlettend gevolgd. DECT-telefonie komt aan het einde van haar levensduur en de opvolger hiervan is spraak over WLAN.

Wireless Local Area Network (WLAN) – beter bekend geworden onder de naam wifi – is een technologie die veel mensen wel kennen: velen maken immers thuis gebruik van een draadloos netwerk op basis van WLAN. Dit is in de meeste gevallen een enkele zender. Voor grotere organisaties wordt echter vaak een WLAN netwerk geïmplementeerd. Dit draadloze netwerk wordt gevormd door een aantal zenders (access points) in combinatie met een WLAN controller.

Hierdoor kan er van het WLAN gebruik gemaakt worden door het gehele gebouw, zelfs door de gehele organisatie, zelfs bij organisaties met meerdere vestigingen. Bij dergelijke systemen blijft de verbinding met het netwerk tot stand, al verplaatst u zich tussen meerdere zenders.

Voice over WiFi

WLAN kan ingezet worden voor datatoepassingen op bijvoorbeeld laptops van een organisatie, maar het kan ook toegepast worden voor spraak. Dit heet voice over wifi of voice over WLAN, oftewel draadloze spraakcommunicatie via WLAN netwerk. Bij Voice over WLAN wordt het WLAN netwerk gebruikt voor de draadloze communicatie met de handsets (draadloze telefoons). Het draadloze netwerk moet hiervoor wel geschikt en ingericht zijn. Dit vereist de nodige specialistische kennis – die bij Zetacom aanwezig is.

Waar wordt WLAN toegepast?

Voor bepaalde doelgroepen biedt spraak over het draadloze datanetwerk (Voice over WLAN) ongekende mogelijkheden. Zo kunnen medewerkers in zorginstellingen alles vanaf één apparaat afhandelen, zowel spraak als bijvoorbeeld het elektronisch patiëntendossier en de zorgalarmering. Maar ook voor andere toepassingen zoals in grote magazijnen of om locaties onderling met elkaar te verbinden is het een draadloos netwerk eigenlijk al onmisbaar geworden. Zetacom biedt een goede keuze uit betrouwbare en snelle draadloze netwerken, van meerdere providers.


Juniper Simply Connected - engels

Wat kan uw netwerk opleveren voor uw medewerkers, klanten en partners, maar niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst? Lees het allemaal in de whitepaper van Juniper.

10 tips om uw netwerk te beveiligen - engels

Voorheen waren WLAN’s minder veilig dan bekabelde netwerken, maar vandaag de dag, met de juiste veiligheidsmaatregelen, kan draadloos net zo veilig zijn als bekabelde netwerken. De volgende tien tips kunnen u helpen met het verhogen van uw draadloze beveiliging.

Meer weten over dit onderwerp?

service medewerker
Draadloos LAN netwerk

Draadloos netwerk

voor Hockeyclub L.S.C. Alecto Wifinetwerk

Partners

Zetacom werkt samen met de volgende partners.