Netwerkbeveiliging

Netwerkbeveiliging is voor iedere organisatie van groot belang. Het datanetwerk moet goed beschermd worden tegen indringers, virussen of aanvallen. Als system integrator leveren we oplossingen om apparatuur, systemen en data zo goed mogelijk te beveiligen tegen minimale risico’s.

Netwerkbeveiliging

Netwerkbeveiliging vormt een essentieel onderdeel voor ieder netwerk – groot of klein. Iedereen kent de “horrorverhalen” wel van virussen die hele organisaties platleggen. Netwerkbeveiliging is essentieel bij aanvallen op het netwerk waardoor belangrijke informatie plotseling zijn verdwenen of op straat liggen. Bovendien moet er rekening gehouden worden met technologische ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen. Dit geeft wel aan dat het belangrijk is om uw netwerkomgeving op een snelle en veilige manier te verbinden met uw datacentra of met het internet.

Beleid

Een goede netwerkbeveiliging begint met het opstellen van een beleid. Het gaat namelijk niet alleen om technische maatregelen, maar ook strategisch en organisatorisch zal het een en ander bepaald moeten worden. Mag een bezoeker zijn laptop in de muur prikken en verbinding maken met het netwerk? Zo ja, tot waar krijgt hij of zij toegang? Welke regels zijn er voor medewerkers die hun werkmail koppelen op hun privé smartphone? Na bepaling van dit beleid wordt een technische oplossing uitgedacht en geïmplementeerd.

Technische oplossing

De oplossingen van Zetacom zijn voorzien van de laatste generatie technieken zoals intrusion prevention, applicatieanalyse en best-of-breed SSL VPN voor de zogenaamde ‘roadwarriors’. Daarnaast is ook het bundelen van meerdere internetverbindingen eenvoudig gerealiseerd, evenals het opzetten en onderhouden van een groot VPN netwerk.

Netwerkbeveiliging in de zorg

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn twee aspecten die in de zorg hoog in het vaandel staan. Een concreet voorbeeld waarom netwerkbeveiliging in de zorg zo belangrijk is: wanneer alle zorgsystemen op het netwerk zijn aangesloten, kan het risico ontstaan dat een bewoner of bezoeker bewust of onbewust de werking van uw zorgoplossingen kan beïnvloeden. Door goed te kijken naar welke verkeersstromen wel en niet zijn toegestaan, zorgt Zetacom ervoor dat dit risico wordt weggenomen.

Meer weten over dit onderwerp?

Gabor Schilten