Draadloze communicatie

Draadloze communicatie is vaak essentieel in een bedrijfkritische werkomgeving, bijvoorbeeld in de zorg voor berichtenverkeer en alarmeringsmogelijkheden. Zetacom onderscheidt binnen de draadloze communicatie PrivateGSM, IP DECT en voice over wifi.

Draadloze communicatie

Snelle en duidelijke communicatie is van groot belang in een professionele werkomgeving. Elke infrastructuur heeft hierbij zijn eigen kenmerken en toepassingsgebieden.

PrivateGSM

Een PrivateGSM (pGSM) oplossing wordt gebruikt om een gsm netwerk te creëren in het zakelijke of privé domein. Gekoppeld aan de telefooncentrale heeft u de mogelijkheid ieder gangbaar gsm toestel aan te melden op de centrale op dezelfde manier als bijvoorbeeld een DECT- of wifi-toestel (SIP gebaseerd). De telefoon gedraagt zich dan als een vast of ander draadloos toestel op de telefooncentrale.

Naast spraak kan de oplossing door middel van een app worden gebruikt voor berichtenverkeer van en naar de gsm telefoon. Vrijwel alle type koppelingen met bestaande systemen (alarm- en brandmeldcentrales, verpleegoproepsystemen etc.) kunnen worden gerealiseerd zodat de telefoon tevens de functie krijgt van een pager en meer.

PrivateGSM is schaalbaar en biedt integratiemogelijkheden met zowel bestaande als nieuwe apparatuur. Een pGSM systeem kan volledig redundant worden uitgevoerd, zowel op server- als op interface- en applicatieniveau. Hierdoor kan een beschikbaarheid en betrouwbaarheid worden gecreëerd op het juiste niveau voor iedere klant en toepassing.

Voice over wifi

Bij draadloze spraakcommunicatie via WLAN wordt vaak verstaan voice over wifi of voice over WLAN, oftewel spraakcommunicatie via het draadloze WLAN netwerk. Maar wat is dat eigenlijk? Bij VoWLAN wordt het WLAN netwerk gebruikt voor draadloze communicatie met de handsets (draadloze telefoons). Het draadloze netwerk moet hiervoor wel geschikt en ingericht zijn.

Voice over WLAN wordt door Zetacom toegepast in veel grote organisaties, zoals zorginstellingen en ziekenhuizen. Er wordt in de meeste gevallen toch al een WLAN uitgerold voor onder andere het draadloos ontsluiten van het elektronisch patiëntendossier. Deze WLAN infrastructuur kan geschikt gemaakt worden voor VoWLAN. De kosten die hiermee gepaard gaan, zijn lager dan het introduceren, implementeren en onderhouden van een tweede infrastructuur zoals PrivateGSM of DECT. Daarnaast is de toepasbaarheid van een WLAN heel groot. Zo kan er bijvoorbeeld ook locatiebepaling op basis van WLAN toegepast worden.

IP DECT

Veel mensen maken thuis gebruik van een draadloos DECT toestel voor hun vaste nummer. DECT is een zeer goede en stabiele techniek en er is een grote groep klanten van Zetacom die gebruikmaakt van DECT. Het wordt toegepast in een groot aantal zorginstellingen en ziekenhuizen voor zowel spraakcommunicatie als berichtencommunicatie. Bij de installatie van DECT binnen grotere organisaties wordt er gebruik gemaakt van meerdere DECT zenders. Op die manier is het mogelijk om een gesprek te blijven voeren, ook bij verplaatsing tussen meerdere zenders tijdens het gesprek.

Meer weten over dit onderwerp?

service medewerker

Klant Contact Center

voor Gemeente Leerdam Klant Contact Center, Vaste telefonie, Bedraad netwerk, Draadloze communicatie

Partners

Zetacom werkt samen met de volgende partners.