Vaste telefonie zakelijk

Vaste telefonie voor zakelijk gebruik is geschikt voor organisaties die het beheer in huis willen houden, telefonie willen integreren met backofficesystemen of specifieke gebruikerstoepassingen hebben. Zetacom levert vaste telefonie voor bedrijven en organisaties van één tot 100.000 medewerkers.

Vaste telefonie – zakelijk

Van oudsher is vaste telefonie dé manier van spraakcommunicatie voor zakelijk gebruik. De medewerker had een vast telefoontoestel op het bureau staan dat via rechtstreekse bekabeling verbonden was met de telefooncentrale. Met de opkomst van VoIP (Voice over IP, een techniek waarbij spraak wordt omgezet in digitale datapakketjes die via een IP netwerk/internet verstuurd worden) veranderde de vorm van de telefooncentrale. In plaats van grote zware kasten met printplaten was er alleen nog maar een server met software nodig. De IP telefooncentrales van tien jaar geleden hebben zich inmiddels ontwikkeld tot geavanceerde multimedia communicatieplatformen.

Drie vormen zakelijke vaste telefonie

Op dit moment onderscheiden we drie vormen van zakelijke vaste telefonie:

  • IP telefonie appliance (specifieke hardware)
  • IP telefonieserver (fysiek of virtueel)
  • Cloudtelefonie

De belangrijkste keuze is: kiest u voor een eigen IP telefonieoplossing of kiest u voor een telefonieoplossing uit de cloud?

Wanneer u graag zelf ‘de touwtjes in handen heeft’, bijvoorbeeld vanwege de wens voor integratie met backofficesystemen of specifieke gebruikerstoepassingen die niet met een standaard cloudtelefonieoplossing mogelijk zijn, dan kunt u het beste kiezen voor een eigen vaste telefonie oplossing.

Wanneer u weinig of geen kennis in huis heeft voor het beheer van de vaste telefonieomgeving, er geen lokale integratie met andere systemen gewenst is en u flexibel wilt kunnen groeien of krimpen en alleen betalen wat u nodig heeft, dan ligt een telefonieoplossing uit de cloud voor de hand.

SIP Trunking

Zetacom Vast is een volledig op IP gebaseerde dienst voor vaste telefonie. Het is direct verbonden aan het publieke telefoonnet zonder tussenkomst van het internet. Hiermee bent u altijd verzekerd van de beste gesprekskwaliteit. Zetacom Vast biedt u de volgende voordelen:

  • Maximale flexibiliteit: Zetacom heeft geen contractstermijnen en is maandelijks opzegbaar;
  • Lage gesprekskosten: U bent altijd verzekerd van lage gesprekstarieven. Uw gesprekskosten worden periodiek aangepast op basis van marktconformiteit;
  • Schaalbaar: Zetacom SIP Trunking integreert naadloos met Zetacom Vast Mobiel en IP-VPN.

Van vast naar mobiel

De laatste jaren heeft mobiliteit een enorme vlucht genomen. Niet alleen de medewerkers worden mobieler, denk aan thuiswerken en flexwerken, maar ook de apparatuur wordt steeds mobieler en krachtiger. Het is daarbij belangrijk om niet de bereikbaarheid van de organisatie uit het oog te verliezen. Immers, als een klant naar het vaste nummer van een medewerker belt, dan moet het niet uitmaken waar die medewerker zich bevindt. Thuis, onderweg of op een andere vestiging. Daarom is vaste telefonie ook zakelijk nog steeds van belang.

Er komen daarom steeds meer functies in de vaste telefooncentrale die ervoor zorgen dat mobiele toestellen optimaal geïntegreerd worden in uw zakelijke vaste telefonie omgeving. Daarmee wordt de keus voor de medewerker ook makkelijker: het maakt niet meer uit vanaf welk apparaat hij communiceert en waar de medewerker zich bevindt. Voor alle collega’s is zichtbaar of een medewerker wel of niet in gesprek is.

*Bekijk de actuele gesprekstarieven bij onderstaande download ‘Gesprekstarieven Zetacom Vast’.

Vooraanstaande merken

Zetacom levert binnen de zakelijke vaste telefonie van vooraanstaande merken: Mitel, Unify (voorheen Siemens Enterprise Communications), NEC en NFON. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw organisatie, is afhankelijk van uw specifieke situatie en uw specifieke wensen.

Zetacom Vast

Zetacom Vast is een volledig op IP gebaseerde dienst voor vaste telefonie. Het is direct verbonden aan het publieke telefoonnet zonder tussenkomst van het internet. Hiermee bent u altijd verzekerd van de beste gesprekskwaliteit.

Meer weten over dit onderwerp?

Vaste telefonie zakelijk
Vaste telefonie

Vaste telefonie

voor Woonstad Rotterdam Vaste telefonie

Partners

Zetacom werkt samen met de volgende partners.