CCTV Camerabewaking

CCTV camerabewaking kan deel uitmaken van een reeks maatregelen en kan worden geïntegreerd met andere systemen, zoals een deur-intercom systeem, het verpleegoproepsysteem of voor verificatie van zorgalarmen. Zetacom levert CCTV systemen van Axis en Milestone.

Functies CCTV camerabewaking

CCTV camerabewaking in en aan een pand zijn tegenwoordig net zo vanzelfsprekend als verlichting. Toch zijn camera- of CCTV (Closed Circuit TeleVision) installaties zelden geïntegreerd met andere systemen in een pand. CCTV wordt meestal ingezet vanuit beveiligingsoogpunt en de preventieve werking die er vanuit gaat, maar meer en meer worden camera’s ingezet voor andere functies.

Een voor de hand liggende functie is bijvoorbeeld een camera in combinatie met een deur-intercom systeem. Meer dan eens laten de beelden van een, in de intercom geplaatste, camera te wensen over terwijl een andere, op het beveiligingssysteem aangesloten, camera dezelfde ingang bewaakt en beelden kan produceren van een veel hogere kwaliteit. Het ligt voor de hand de twee systemen te integreren, iets wat Zetacom dan ook doet. Daarbij gaan we zelfs zover dat we de beelden kunnen presenteren op de spreek/luister units van het verpleegoproepsysteem, maar ook op het display van een smartphone of tablet.

CCTV Camerabewaking

Functies voor in de zorg

Een andere functie is om CCTV camerabewaking in te zetten voor de verificatie van zorg-alarmen. Dit wordt al langere tijd gedaan in het beveiligingsdomein, maar kan ook in de zorg van toegevoegde waarde zijn. De businesscase is eenvoudig: minder lopen betekent meer werk met minder mensen kunnen verzetten. Zeker bij extramurale zorgalarmering kan de besparing snel oplopen. Bijkomend, en verrassend, voordeel is dat veel personen waarbij een camera in de bewonerskamer is geplaatst minder inbreuk op de privacy ervaren dan wanneer er daadwerkelijk iemand van de zorg de kamer in komt om te controleren wat er aan de hand is.

Soorten CCTV systemen

Voor elke toepassing heeft Zetacom specifieke camera’s in het assortiment. Vandalisme en weersbestendig voor buiten, ingebouwd in systeemplafonds voor binnen en zeer compacte camera’s voor discrete plaatsing in bewonerskamers.

Met behulp van aanvullende video-analysesoftware kan een camera ook functies overnemen van traditionele bewegingsmelders, deurcontacten en bedmatten. Op het gebied van gezichtsherkenning worden veelbelovende vorderingen gemaakt zodat op termijn camera’s zelfs ingezet kunnen worden voor dwaaldetectie en toegangscontrole.

Uiteraard kunnen de systemen die Zetacom toepast ook ingezet worden voor beveiligingsdoeleinden. Het videomanagementplatform dat gebruikt wordt voorziet in een gebruikersvriendelijk manier van beelden terugzoeken en exporteren van bewijsmateriaal. Er zijn clients, om de beelden live te bekijken, beschikbaar voor alle besturingssystemen alsmede smartphones en tablets.

Beste oplossing

Zetacom levert CCTV camerabewaking van twee vooraanstaande merken: Axis en Milestomne. Afhankelijk van de wensen zal een consultant van Zetacom advies geven over de meest geschikte oplossing voor uw camerabewaking en beheer.

Meer weten over dit onderwerp?

service medewerker