Extramurale zorg

Ouderen moeten steeds langer zelfstandig wonen. Domotica zal hierdoor ook in de extramurale zorg op veel grote schaal ingezet worden. Dit vergt steeds hogere eisen aan de extramurale zorg. Zetacom levert systemen zoals beeldcommunicatie en personenalarmering.

Veranderende wet- en regelgeving extramurale zorg

Door de veranderende wet- en regelgeving moeten cliënten steeds langer zelfstandig blijven wonen. Hierdoor worden er steeds hogere eisen gesteld aan extramurale zorg. Niet alleen door de cliënten, maar ook door de zorgverleners. Extramurale zorg is steeds meer verweven met intramurale zorg. Dat betekent dat de systemen ook met elkaar geïntegreerd moeten kunnen worden.

Omdat ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen, zal domotica ook in de extramurale zorg op veel grotere schaal ingezet worden. De noodzaak om mantelzorgers of informele zorg te betrekken bij het zorgproces stelt aanvullende eisen aan de systemen.

Oplossingen voor extramurale zorg

Zetacom heeft oplossingen voor extramurale zorg op afstand en personenalarmering die voldoen aan deze hoge eisen in het portfolio. Onder zorg-op-afstand scharen we de oplossingen die gebaseerd zijn op beeldcommunicatie. Dat kan sociale alarmering zijn, maar ook een consult op afstand. Sinds dergelijke consulten door zorgverzekeraars als volwaardig consult worden geaccepteerd ziet Zetacom hierin een toenemende interesse van zorgverleners. Zetacom biedt een oplossing waarmee aan alle behoeften voldaan kan worden.

Zetacom biedt twee diensten op gebied van extramurale zorg:

Beeldcommunicatie

Zorg op afstand door middel van beeldcommunicatie zonder onnodig inbreuk te maken op het gevoel van waardigheid of privacy. Dit is mogelijk in combinatie met een hanger of polsband als alarmknop en maakt zowel sociale alarmering als zorgalarmering bij een zorgcentrale mogelijk.

Beeldcommunicatie-300x160

Personenalarmering

Extramurale zorg wordt de unit aangesloten op een meldkamer. Alarmen komen nu rechtstreeks bij een centralist van de meldkamer binnen, die de melding vervolgens door kan zetten naar een medewerker.

Personenalarmering

Vooraanstaande merken

Zetacom werkt hierbij samen met vooraanstaande merken ABCTV en CQ-Net Live. Welke oplossing geschikt is voor uw organisatie is afhankelijk van uw situatie en wensen.

Meer weten over dit onderwerp?

service medewerker