Zetacom Zorgconcept

Als system integrator ontwikkelde Zetacom het Zetacom Zorgconcept: een totaalconcept speciaal voor de zorgmarkt (care en cure). Inmiddels koos ruim 25% van de ziekenhuizen al voor de expertise van Zetacom.

Het Zetacom Zorgconcept is de bewezen oplossing voor de zorg waarin telefonie, netwerk, zorgcommunicatie en IT worden geïntegreerd. Zetacom levert zelf alle componenten, maar ook reeds bestaande onderdelen kunnen geïntegreerd of hergebruikt worden. Uiteraard wordt er gekeken naar uw specifieke situatie en wensen zodat de experts van Zetacom een oplossing op maat kunnen maken. Met de optionele locatiebepaling kunnen patiënten getraceerd worden en worden verpleegkundigen geïnformeerd wanneer een patiënt buiten een vooraf gedefinieerde zone komt. Ook is het mogelijk om dure mobiele apparatuur te lokaliseren, de dichtstbijzijnde mensen voor een reanimatieoproep in te schakelen en de logistiek van bedden te optimaliseren.

Waar bestaat het Zetacom Zorgconcept uit?

Het Zetacom Zorgconcept bestaat uit:

 • Telefonie
 • Zorgcommunicatie en alarmering vanuit het Verpleeg Oproep Systeem (VOS)
 • Datacommunicatie en IT, zoals kantoorautomatisering
 • De bijbehorende infrastructuur als vaste en/of draadloze netwerken

Het Zetacom Zorgconcept wordt samengesteld uit een aantal verschillende onderdelen, waarbij het netwerk fungeert als basis. Zetacom kan hiervoor producten leveren van HP Networking voor zowel LAN als WLAN of van Juniper voor WLAN infrastructuur. In samenspraak met de zorginstelling selecteert Zetacom het meest geschikte telefonieplatform: Mitel, Unify (voorheen Siemens) of NEC (voorheen Philips).

De zorgsystemen die hiermee gekoppeld kunnen worden is Cinnovate van DEA. Desgewenst kan Zetacom ook een zorgsysteem van Ascom leveren of koppelen met systemen van derden. De draadloze zorgcommunicatie kan op basis van drie technieken plaatsvinden:

 • IP DECT van Ascom, Mitel of NEC
 • VoWLAN van Ascom of Mitel
 • pGSM van Mitel

Integratie verschillende systemen

Zetacom ziet het concept graag als een puzzel: alle stukjes moeten in elkaar passen om een goed werkend geheel te kunnen realiseren. Dit kan als Zetacom het gehele systeem levert, maar ook als bij de zorginstelling al onderdelen aanwezig zijn die hergebruikt kunnen worden. In veel gevallen is Zetacom in staat om deze onderdelen in te passen en correct te laten werken met de nieuw te leveren systemen. Zetacom put hierbij uit een enorme ervaring op dit gebied.

Als system integrator is Zetacom verantwoordelijk voor het juist koppelen van de onderdelen om op deze manier een systeem te creëren met een zo groot mogelijk aantal functionaliteiten. Mochten eventueel bestaande systemen toch onbekend zijn, dan is Zetacom in staat om de risico’s van het inpassen van nog onbekende systemen in kaart te brengen.

Uitbreidingen

Buiten de eerder genoemde toepassingen (spraak-, messaging- en datacommunicatie), is het Zetacom zorgconcept geschikt voor uitbreidingen. Voorbeelden zijn:

 • Persoonsbeveiliging met of zonder locatiebepaling
 • Dwaaldetectie
 • Geavanceerde alarmeringsomgeving voor reanimatie, BHV en ZiROP
 • Het verpleegoproepsysteem kan geschikt gemaakt worden als Medisch Oproep Systeem

Deze systemen kunnen ook door Zetacom geleverd en onderhouden worden.

ZorgTotaal

Het Zetacom Zorgconcept is in 2016 uitgebreid tot ZorgTotaal. Nieuw in ZorgTotaal is gespecialiseerde dienstverlening, met onder andere de certificering van zorgmedewerkers en een continue begeleiding van zorgmedewerkers. Tevens is de dienst beschikbaar als cloud- en pay-per-use-model.

Zetacom Zorgconcept bij Vincent van Gogh

Kansen door ICT in de langdurige zorg

De druk is groot om betere zorg te leveren tegen lagere kosten, zowel intra- als extramuraal. Daarbij kunnen intensievere communicatie en betere informatievoorziening helpen. Het Zetacom Zorgconcept is een integrale aanpak van communicatie en informatievoorziening, waarmee u enerzijds de kwaliteit van zorg en de efficiency van medewerkers verhoogt. En waarmee u anderzijds een fundament legt voor toekomstige uitbreidingen.

Kansen door ICT voor ziekenhuizen

ICT biedt veel kansen voor ziekenhuizen om betere zorg te leveren tegen lagere kosten. Denk bijvoorbeeld aan telefonie, alarmering, verpleegoproepen en berichtgeving op één device, videoconsults of het gebruik van sensoren op apparatuur.  De basis van al deze innovatieve zorgtoepassingen is een goed datanetwerk dat geschikt is voor spraak en dat volledig is afgestemd op de behoeften. Door op een geïntegreerde wijze te inventariseren hoe communicatie en informatievoorziening uw ziekenhuis kunnen helpen, kunt u éénmalig een goed fundament neerleggen en deze investeringen op een slimme manier aanwenden voor meerdere toepassingen.

Meer weten over dit onderwerp?

Jean Middeldorp
Zetacom Zorgconcept

Zetacom Zorgconcept

voor Bernhoven Verpleegoproepsystemen, spraakcommunicatie, persoonsalarmering

Partners

Zetacom werkt samen met de volgende partners.