Zorg en ICT

De juiste netwerkinfrastructuur is in de zorgsector erg belangrijk, omdat alle systemen naadloos met elkaar moeten samenwerken. Bij Zetacom hebben we per sector een blauwdruk van het ideale ontwerp.

Zorg en ICT 

ICT in de zorg maakt steeds meer ontwikkelingen mee, door de complexiteit van de zorginfrastructuur. Zorginstellingen maken steeds meer gebruik van apparaten en technologieën om de juiste zorg en diensten te kunnen verlenen. Denk aan:

  • Medewerkers moeten te allen tijde met elkaar en de cliënten kunnen communiceren.
  • Sensoren, alarmering en videobewaking moeten de veiligheid van de cliënten bewaken.
  • Cliënten moeten snel en gemakkelijk de benodigde hulp in kunnen schakelen.
  • Data en applicaties moeten veilig toegankelijk zijn voor medewerkers via meerdere devices en op verschillende locatie.

De werking van deze apparatuur is van cruciaal belang. Maar wist u dat het functioneren van al deze apparatuur afhankelijk is van één element? De netwerkinfrastructuur. Het totale netwerk moet als fundament stabiel, betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn. Bij Zetacom hebben we per sector een blauwdruk van het ideale ontwerp. Dit ontwerp wordt door een fundering van Juniper netwerk switches en routers, optioneel voorzien van de beste draadloze technologie van het merk Aruba.

IP-based oplossingen

We werken uitsluitend met IP gebaseerde oplossingen. Dit betekent dat het netwerkinfrastructuur gedegen in elkaar moet zitten. Het netwerk vormt als het ware de fundering van het pand. En zonder fundering kan er geen huis gebouwd worden. Met de bouwstenen van Juniper Networks, Aruba en ons eigen ontwerp bieden wij daar een oplossing voor.

De netwerkinfrastructuur van Juniper biedt samen met de draadloze technologie van Aruba een fundament met vele voordelen:

  • Innovatief: Juniper innoveert en zorgt ervoor dat het netwerk altijd klaar is voor nieuwe technologieën.
  • Flexibel: Het is schaalbaar en door het creëren van één transparante (IP) netwerkstructuur geschikt voor toekomstige ontwikkelingen. Doordat erbij het draadloze netwerk geen kabels gebruikt worden, is apparatuur nogmaals te gebruiken en gemakkelijk te verhuizen.
  • Betrouwbaar: Goede ingebouwde security en redundantie en uiteraard 24/7-support.
  • Snelle implementatie

Beschikbaarheid is essentieel

Wanneer er in een bestaande omgeving een zogenaamd ‘single point of failure’ is ingeslopen, kan dit ervoor zorgen dat een locatie meerdere uren plat ligt. En in bepaalde gevallen kan dit zelfs levens kosten. Hiervoor heeft Zetacom zeer efficiënte redundantie oplossingen die in deze situaties uw netwerkinfrastructuur in de lucht houden. Daarnaast zorgen geavanceerde algoritmes ervoor dat uw netwerkverkeer geprioriteerd wordt. Onze experts weten als geen ander hoe belangrijk het is dat het netwerk in de zorg altijd beschikbaar is.

Beste oplossing

Afhankelijk van de wensen en eisen adviseert een expert van Zetacom u over de meest geschikte oplossing voor ICT in de zorg.

In negen stappen naar een up-to-date netwerk

Druk op de kosten noodzaakt zorginstellingen om te kijken of en hoe ze meer kunnen doen met minder. ICT vormt daarbij een belangrijk hulpmiddel. Om goed gebruik te maken van alle nieuwe mogelijkheden is een up-to-date ICT-netwerk onontbeerlijk. Dit artikel beschrijft hoe u in 9 stappen kunt komen tot een netwerkinfrastructuur die klaar is voor de toekomst en zorgvernieuwing mogelijk is en blijft.

Zorg en ICT: het netwerk

De druk is groot om betere zorg te leveren tegen lagere kosten. Daarbij kunnen intensievere communicatie en betere informatievoorziening helpen. Vrijwel alle care-instellingen kijken dan ook naar de mogelijkheden die ICT hen kan bieden. Wilt u daar maximaal van profiteren, begin dan bij de basis: het netwerk. Deze whitepaper beschrijft welke fundering u moet leggen om de vruchten te plukken van de mogelijkheden die ICT biedt.

Meer weten over dit onderwerp?

John Bolterman