10 juli 2017
Door Desiree Janssen

Waarom ik? Dat vroeg ik mij direct af toen ik bij Zetacom werd gevraagd om ambassadeur te worden voor de Samsung S8. Uiteindelijk toch maar het besluit genomen. Hoe moeilijk ik het ook vond. In deze blog deel ik mijn eerste ervaringen.

< Terug naar overzicht

De aanleiding

Al jaren ben ik een fervent iPhone gebruiker. Veel van mijn klanten echter, maken gebruik van Samsung toestellen. De Samsung S8 triggerde mij voor het eerst en de twijfel had toegeslagen. Op de Digital Dutch ben ik met mijn contactpersoon bij onze relatie Triade naar een workshop geweest. Ik werd aangenaam verrast door de mogelijkheden van dit toestel. Ook voor de DeX (Desktop Extension Dock), een zeer handige docking station, zag ik een enorme toegevoegde waarde. Dit alles was voor mij genoeg aanleiding om het besluit te nemen om ambassadeur te worden.

Uitpakken en gebruiken

Het uitpakken was een feestje. Het doet zeker niet onder aan mijn eerdere Apple ervaringen. Mijn eerdere enthousiasme over het beloofde makkelijk overzetten van gegevens met ‘Smart Switch’ leek iets te voorbarig. Dit ging niet echt goed. Eigenlijk helemaal niet. Later bleek dat vooral door onze eigen MDM omgeving te komen. Hoe dat precies zit, zoekt mijn collega Bas Wernsen nog uit. En ach, een lege filmrol en opnieuw de keuze maken voor apps was eigenlijk ook wel een keer verfrissend.

DeX: in een handomdraai een volledige computer

Met de DeX in combinatie met de S8 en S8plus heb je in een handomdraai een volledige computer tot je beschikking. Je sluit op de DeX zeer makkelijk een groot beeldscherm en volledig toetsenbord aan. Super handig als je wat werk wilt verzetten en je alleen je mobiel tot je beschikking hebt. Je kan op de DeX werkelijk van alles aansluiten. Een HDMI poort voor het aansluiten van een monitor. Voor een muis en toetsenbord zijn er twee USB 2.0 uitgangen. Er is ook nog een aansluiting voor een vaste internet aansluiting. En uiteraard een USB-C poort voor 230V aansluiting.

En nu?

Inmiddels werk ik een week of 3 met het toestel en ben ik er eigenlijk heel erg blij mee. Ook met dit toestel is het gebruik net zoals bij Apple vrij intuïtief. De camera maakt werkelijk prachtige foto’s. Ik werk nog niet met de DeX, maar dit is iets wat ik in de komende tijd zeker ga testen. Het lijkt mij ideaal om dit te gebruiken voor demo’s bij klanten. Wil je meer weten over mijn ervaringen? Neem gerust contact met ons op of bel 088 9382200.