Blog

De 3 grootste voordelen van Aruba Central netwerkbeheer voor uw business

9 juni 2021
Dat Aruba Central organisaties een eenvoudige, veilige en kosteneffectieve manier biedt om uw bedrade of draadloze verbindingen te beheren, wist u misschien al. Maar kent u alle mogelijkheden van Aruba Central? Of wat de oplossing zo makkelijk maakt? Lees onze blog en ontdek de 3 grootste voordelen van Aruba Central voor het netwerkbeheer van uw business.

Bekabelde netwerken, remote connectiviteit, wireless, VPN, WAN, … U heeft vast al opgemerkt dat uw netwerk steeds complexer wordt. Hierdoor raken organisaties meer en meer het overzicht kwijt. Welke monitoringtool komt ook alweer overeen met welk netwerk? Hoe zat het met de security van het netwerk? De complexiteit heeft niet alleen gevolgen voor uw netwerkbeheer, maar ook voor uw beveiliging en gebruikservaring. Meer kans op issues en meer zwakke plekken leiden bovendien ook tot ontevredenheid op de werkvloer.

Aruba Central is dé referentie voor centraal netwerkbeheer. Door de vele integratiemogelijkheden heeft u maar één beheerslaag nodig voor uw hele netwerk. U beheert uw netwerk gewoon eenvoudig vanuit de cloud. En daar blijft het niet bij:

1. Wees problemen en issues een stapje voor

Met de cloud management tooling van Aruba Central kunt u uw gehele omgeving monitoren. Waar u als netwerkbeheerder vroeger misschien verschillende locaties moest bezoeken, krijgt hij meteen een signaal via het intuïtieve dashboard van Aruba Central en kan hij of zij op afstand controleren wat er aan de hand is. Bovendien heeft u altijd zicht op uw netwerk, want Aruba Central ontwikkelde een mobiele app voor management on the go!

2. Visueel inzicht in het bedrijfsnetwerk met plattegronden

Aan de hand van floorplans kunt u (letterlijk) in kaart brengen waar problemen zich voordoen. U kunt aanduiden waar netwerkgebruikers zich bevinden in verhouding tot de aanwezige access points. Aruba Meridian houdt ook nog eens de historie bij, wat een enorme meerwaarde kan opleveren nu medewerkers stapsgewijs opnieuw naar de werkvloer mogen komen. Is een medewerker besmet met het coronavirus? Dan kunnen zijn of haar bewegingen via het floorplan geanalyseerd worden, waardoor mensen die in de buurt van die persoon zijn geweest, kunnen worden geïnformeerd.

3. Laat veilig gasten toe op uw netwerk

Naast een optimale dekking en opties voor 24/7 monitoring, moet ook de veiligheid van uw netwerk worden gewaarborgd. Niet alleen medewerkers, maar ook klanten en gasten hebben toegang nodig tot het netwerk. Met Aruba Central richt u veilig en eenvoudig een gastennetwerk in (inclusief logo, algemene voorwaarden en meer), dat vanzelfsprekend gescheiden is van uw intern netwerk.

Met deze drie grote voordelen van Aruba Central krijgt u opnieuw meer overzicht en zal de complexiteit van uw netwerk uw werk niet langer beïnvloeden. Met de krachtige oplossing beheert u uw netwerk op afstand via de cloud en krijgt u meer inzicht, wat de veiligheid van uw netwerk en data meer dan ten goede komt.

Meer weten?

Wilt u voorgoed een einde maken aan de complexiteit van uw netwerk? Neem contact op met onze experts. Zij helpen u graag verder. Neem vandaag nog contact op met onze netwerkspecialisten: Bel 088 938 2200, of vul het contactformulier in.