7 september 2017

NFON AG, een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van telefoniesystemen in de cloud, maakt bekend dat marktonderzoeksbureau DUO Market Research op NFON en Zetacom vertrouwt voor de bereikbaarheid en connectiviteit. Bij de verhuizing naar een toekomstgericht nieuw pand deden zij een beroep op NFON en Zetacom om de continuïteit van hun bedrijfsactiviteiten te waarborgen.

< Terug naar overzicht

Onafgebroken Onderzoek

DUO Market Research is een zelfstandig, fullservice marktonderzoeksbureau gespecialiseerd in onderzoek op het gebied van imago, klanten, beleving, medewerkers, leden, media en de arbeidsmarkt. Vanuit hun kantoor in Utrecht verzorgen zij met 23 medewerkers zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek op maat. Dick Dompeling, algemeen directeur bij Zetacom: “Bereikbaarheid, zowel telefonisch als online, is voor een marktonderzoeksbureau essentieel. Onderbrekingen hebben direct impact op de kwaliteit van de dienstverlening. Dankzij DUO Market Research kunnen bedrijven adequaat inspelen op relevante ontwikkelingen. Wij zijn er trots op dat wij daar aan kunnen bijdragen.”

Oude ballast overboord

Om hun klanten optimaal en efficiënt te kunnen bedienen beschikt DUO Market Research over een in-house locatie om kwalitatief onderzoek uit te voeren, in de vorm van groepsdiscussies of diepte-interviews. Ter ondersteuning beschikken zij in deze ruimte zij ook over een conferentietelefoon, televisie en internetverbinding. Kwantitatief onderzoek doen zij voornamelijk online, maar ook schriftelijk en telefonisch. Hiervoor beschikken zij ook over een callcenter. Vanuit de ambitie om te groeien, alsmede de wens om kosten te besparen besloot DUO Market Research op de vorige locatie al om over te stappen op de cloud telefonieoplossing van NFON. Nicole Poppelaars, Office Manager bij DUO Market Research: “In het oude pand voldeed de oorspronkelijke infrastructuur helaas niet aan de vereisten om optimaal van de NFON cloud telefonieoplossing te kunnen profiteren. Het was een ratjetoe aan kabels en ontoereikende switches. De bereikbaarheid was niet optimaal, maar ook de ouderwetse, rommelige en luidruchtige patchkast was een doorn in het oog voor de medewerkers.”

Naadloze overgang van oud naar nieuw

Op de nieuwe locatie heeft Zetacom de infrastructuur van A tot Z aangepakt, van de patchkast tot en met de werkplekken. Ook werd de inrichting van het NFON communicatieplatform getoetst om DUO Market Research alle mogelijkheden te bieden om optimaal onderzoek te doen in de nieuwe situatie. Poppelaars: “het was een groot pluspunt dat we tijdens de verhuizing de werkzaamheden konden voortzetten omdat we de configuraties van de telefonie naadloos konden overzetten.” De medewerkers konden hun vaste telefoons simpelweg oppakken en weer inpluggen op de nieuwe werkplek. Bovendien is het kantoor nu netjes ingericht met een stille, mooie patchkast en kabels die goed zijn weggewerkt. “De nieuwe ICT-oplossingen in ons mooie nieuwe pand helpen ons om zelf ook toekomstgericht te ondernemen. Wij zijn klaar voor de toekomst,” sluit Poppelaars af.