21 augustus 2018

ZOETERMEER/APELDOORN – De landelijke ICT-specialist Zetacom uit Zoetermeer neemt het Apeldoornse bedrijf BproCare – specialist in zorgcommunicatie – per direct over. BproCare behoudt als dochteronderneming haar eigen naam en blijft zelf zorgoplossingen produceren en verkopen. Met de overname versterkt Zetacom, als een partner van BproCare, het eigen portfolio en krijgt hiermee toegang tot nieuwe product- en marktcombinaties. Dit is de tweede bedrijfsovername door Zetacom dit jaar.

< Terug naar overzicht

BproCare biedt innovatieve communicatieoplossingen voor een brede klantengroep. De specialist in onder andere zorgalarmering, draadloze (beeld)communicatie, toegangscontrole en persoonsbeveiliging begint na enkele jaren van productontwikkeling aan een nieuwe fase. Zetacom heeft als ICT specialist een sterke positie in de zorg en is daardoor een aantrekkelijke partner. De overname biedt BproCare een solide organisatorische en financiële basis om de bestaande oplossingen verder te ontwikkelen en uit te bouwen onder het nieuwe moederbedrijf. De door BproCare ingezette groei via partners wordt ook verder uitgebouwd.

Aantrekkelijk door inventiviteit

Verpleegomroepsystemen van BproCare worden veel toegepast in de gespecialiseerde markt voor begeleid wonen voor mensen met een licht tot zware of meervoudige beperking. Daarnaast wordt steeds meer de groeiende thuiszorgmarkt bediend. Naast zorgsystemen biedt BproCare professionele producten, zoals mobiele zorgunits en medische tablets. Bijzonder is dat deze producten in de zorg professioneel worden ingezet, maar deels gebruikmaken van consumentenproducten (zoals tablets). Zo wordt klanten de beste prijs-kwaliteitverhouding geboden. De medische tablet wordt gebruikt in een groeiend aantal zorginstellingen, waaronder ziekenhuizen.

Breder portfolio met ook eigen producten

Voor Zetacom is de overname belangrijk om het eigen portfolio van zorgoplossingen verder te verbreden. Als system integrator levert de ICT-specialist normaal geen eigen producten, maar benut hiervoor een breed portfolio van A-merken. “Deze overname zorgt voor verdere verbreding van ons portfolio en biedt ons extra mogelijkheden om nieuwe markt- en productcombinaties te benutten. Voor een deel van onze oplossingen krijgen wij daarbij nu ook de beschikking over eigen producten. Hierbij kunnen wij een directere invloed uitoefenen op de productontwikkeling vanuit de behoeften die wij zien bij zorgklanten”, zegt CEO Dick Dompeling van Zetacom.

Zetacom wil voor klanten alle onderdelen van een integrale oplossing kunnen bieden: de netwerken en infrastructuur, maar bijvoorbeeld ook verpleegoproepsystemen, mobiele devices en abonnementen van verschillende leveranciers en providers. Specifiek voor verpleegoproepsystemen zijn er voor de Nederlandse markt echter weinig internationale merken. “Met BproCare kunnen wij ons portfolio op dit gebied verbreden om voor klanten steeds de beste totaaloplossingen te kunnen samenstellen. Met de beste kwaliteit en één aanspreekpunt voor alles. Dit wordt steeds belangrijker om ICT-oplossingen optimaal te benutten”, aldus Dompeling.

Begin dit jaar nam Zetacom ook al Creaforti over, specialist in mobiele telefonie. Hun activiteiten zijn volledig voortgezet onder de naam van Zetacom.