Blog

Los netwerkproblemen op nog voor ze de kop opsteken

23 april 2021
Ook uw organisatie leerde het afgelopen jaar nog slimmer samen te werken. Misschien wel vanaf honderden verschillende locaties of apparaten tegelijk. Daardoor nam niet alleen de druk op uw netwerkomgeving fors toe, maar ook het risico op datalekken en cyberaanvallen. Met Aruba ESP bieden wij u een eenvoudige en overzichtelijke oplossing voor veilig netwerkbeheer.

Ondanks een lijst aan voordelen, zorgt de decentralisatie van de werkvloer ervoor dat uw netwerkomgeving steeds complexer en moeilijker te beheren wordt. Tegelijk was de behoefte aan bandbreedte, snelheid en betrouwbare prestaties nog nooit zo groot. Dit komt niet enkel door de toename van videobellen via onder meer Microsoft Teams, maar ook doordat bestanden steeds groter worden. We delen steeds meer content. Deze stijgende behoefte zal zich ook in de komende jaren blijven doorzetten. Alleen al in de komende twee jaar zal meer dan 50% meer data worden gegenereerd, buiten de cloud of het datacenter.

Helaas is uw huidige netwerkomgeving vaak niet aangepast aan deze nieuwe manier van werken, met tal van problemen als gevolg. Een kwakkelende verbinding. Bestanden die niet meer toegankelijk zijn. Collega’s die ineens onbereikbaar zijn. Klinkt herkenbaar? Dan hebben we het nog niet eens over de beveiliging van uw bedrijfsnetwerk gehad.

Een cyberaanval of datalek kan grote gevolgen hebben. Toch is het niet eenvoudig om problemen en uitdagingen tijdig te detecteren. Nieuwe uitdagingen in cybersecurity doen zich in een razend tempo voor en vereisen tegenwoordig een volledig andere benadering dan vroeger. Maar hoe zorgt u dan wel voor eenvoud, overzicht en controle?

Aruba ESP: maak complex netwerkbeheer eenvoudig

Slimmer werken begint bij een solide infrastructuur. Wij helpen u om uw netwerk overzichtelijker, veiliger en eenvoudiger te beheren in een steeds minder gecentraliseerde omgeving. Dat doen we niet alleen, maar in samenwerking met Aruba, ‘s werelds toonaangevende speler in netwerkoplossingen.

Overzichtelijker door centraal beheer

Vanuit Aruba Central beheert u uw hele netwerk via één cloud-native framework, in plaats van via afzonderlijk platformen voor kabel-, draadloze of WAN-verbindingen. Zo bewaart u makkelijk het overzicht en hoeft u configuratiewijzigingen niet langer handmatig te repliceren in de verschillende domeinen (on-campus, vestigingen, datacenter, externe medewerkers…).

Veiliger via Zero Trust Security

Aruba ESP is gebaseerd op het principe van Zero Trust Security. Dat betekent dat alle gebruikers, apparaten, servers of netwerksegmenten als vijandig worden beschouwd, tot het tegendeel is bewezen. Deze doortastende strategie heeft zich intussen bewezen als de meest effectieve oplossing voor de beveiliging van bedrijfsnetwerken – inclusief IoT-apparaten. Want u wilt toch ook niet dat hackers binnendringen via uw slimme thermostaat?

Toegepast in de praktijk, betekent Zero Trust Security dat uw netwerk continu wordt gemonitord, gecontroleerd en bijgestuurd. In het geval van een risico of bedreiging grijpt het systeem automatisch in met behulp van AI-technologie. Aruba ESP is daarmee het eerste cloud-native platform dat problemen voorspelt en oplost – nog voordat ze zich voordoen.

Eenvoudiger, met dank aan AI

Maak uw netwerk eenvoudiger, opnieuw dankzij de kracht van AI. Zo kunt u onder meer de capaciteit van uw netwerk met 25% uitbreiden zonder nieuwe hardware, een stijging realiseren van de client-to-AP-doorvoer en 90% tijd besparen op troubleshooting. Aruba ESP ondersteunt  ook uw organisatie om alle mogelijkheden van de Intelligent Edge optimaal te benutten.

Enerzijds zorgt AIOps ervoor dat uw systeem vrijwel automatisch gerund wordt. Anderzijds ondersteunt Aruba Central uw netwerkbeheerders om sneller en flexibeler te werken, zonder dat ze meerdere systemen moeten monitoren. IT-medewerkers kunnen zich daardoor meer richten op innovatie en krijgen zo ook meer inzicht in bedrijfsprestaties en klantgedrag.

Met Aruba ESP bieden wij uw onderneming een schaalbare, all-in-one oplossing voor de automatisering, uniformisering en beveiliging van uw bedrijfsnetwerk. Onze experts helpen u om uw netwerk af te stemmen op een versnipperde infrastructuur, maar ook om een veilige omgeving te creëren die zelfs de meest geavanceerde cyberaanvallen weerstaat.

Voordelen van Aruba ESP:

  • Dynamische segmentatie voor meer inzicht in uw netwerk
  • Continue monitoring en geautomatiseerde troubleshooting
  • Veilige authenticatie van gebruikers en apparaten
  • Rolgebaseerde toegangscontrole en toegangsdetectie
  • Een helikopterzicht op uw volledige bedrijfsnetwerk

Aruba ESP is de ideale oplossing voor tal van bedrijven en organisaties: van retailorganisaties, zakelijke dienstverleners en (lokale) overheden tot zorg- of onderwijsinstellingen. Wij ondersteunen u bij het bepalen van uw ideale netwerkarchitectuur en de uitrol van het systeem. Ook nadien kunt u rekenen op de snelle technische ondersteuning en support van onze experts.

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie ontvangen over veilig en eenvoudig netwerkbeheer met Aruba ESP? Onze experts helpen u graag op weg. Neem vandaag nog contact op via 088 938 2200, of vul het contactformulier in.