1 november 2016

Om te voorkomen dat 06-nummers in Nederland opraken heeft de overheid besloten dat een 06-nummer alleen gebruikt mag worden voor mobiel bellen.

< Terug naar overzicht

Mobiele data: van 06 naar 097 nummer

Mobiele datatoepassingen zoals tablets en laptops moeten gaan 097-nummers gebruiken. Dit geldt ook voor toepassingen zoals slimme energiemeters, pinautomaten, alarmsystemen, thermostaten en beveiligingscamera’s. Vodafone is druk bezig het 097-beleid in haar systemen en processen te implementeren. Dit is een complex IT-traject dat Vodafone gefaseerd uitvoert om de impact op klanten tot een minimum te beperken.

Wat betekent dit voor gebruikers?

Vodafone laat klanten weten wanneer de MBB of Multi Sim met 06-nummer automatisch zal worden overgezet. Hier hoef je als klant niets voor te doen. De simkaart zal daarna nog steeds hetzelfde werken. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn om het apparaat waarin de simkaart gebruikt wordt opnieuw op te starten. Verder merk je heel weinig van de omzetting.

Let op bij gebruik bepaalde apps

Het kan zijn dat bepaalde apps, die van origine zijn voor het gebruik in mobiele telefoons (zoals bijvoorbeeld Whatsapp) niet werken met het nieuwe 097-nummer. Mocht je toch bijvoorbeeld Whatsapp willen blijven gebruiken op de tablet, dan adviseert Vodafone om op het account in te loggen met 06-nummer (bijvoorbeeld dat van je mobiele telefoon). Je kunt dan wel gewoon de data van het data abonnement gebruiken, maar logt in op het mobiele nummer.

Waarom krijg ik een nieuw nummer?

Simkaarten met een 06-nummer mogen niet meer in tablets en laptops worden gebruikt. Als je toch zonder 097-nummer eenvoudig mobiel wilt internetten op bijvoorbeeld een tablet of laptop dan kan je daar het beste de WiFi hotspot van je smartphone voor gebruiken. Je krijgt geen nieuwe simkaart. Het overzetten gebeurt automatisch. Je kan je  huidige simkaart dus gewoon blijven gebruiken.

Meer weten over mobiele nummerplannen? Neem contact op met onze collega’s of bel ons via 088 938 2200.