10 juli 2018

ZOETERMEER – ICT-specialist Zetacom is door Samsung gecertificeerd voor het leveren van KNOX-security en deployment oplossingen en benoemd tot Gold Partner. De certificering biedt volop nieuwe kansen voor Zetacom, Samsung en uiteraard de klanten van Zetacom. 

< Terug naar overzicht

Voor klanten van Zetacom geeft de certificering allereerst de zekerheid bij het realiseren van oplossingen met producten en diensten van Samsung, dat dit op een goede manier gebeurt. “Dat lijkt vanzelfsprekend, maar in de praktijk zien wij regelmatig zaken misgaan omdat hier te gemakkelijk over wordt gedacht en niet met een Samsung-partner is gewerkt”, zegt Sander Hoogenboezem van Samsung Nederland (key accountmanager B2B mobile). “Dan hebben ze bijvoorbeeld buitenlandse toestellen gekregen en werken bepaalde functies of applicaties niet.”

Voordelen voor klanten

Met de status van Gold partner heeft Zetacom voorrang bij levering van Nederlandse producten, direct contact met specialisten van Samsung en snellere toegang tot nieuwe producten en kennis. Dat geldt ook voor nieuwe oplossingen van Google, het basisplatform voor de besturingssystemen van Samsung. “Vooral onze directe contacten met de verschillende afdelingen van Samsung zijn uniek en waardevol voor onze klanten. Dat helpt ook om zeer specifieke oplossingen zoals KNOX Manage, KNOX Mobile Enrollment, KNOX Configure en E-FOTA te realiseren”, zegt Bas Wernsen van Zetacom (mobility consultant), vanuit de al bestaande contacten en ervaringen. Want de specialisten van Zetacom en Samsung zijn niet nieuw voor elkaar.

De certificering is een logisch gevolg van de overname van Creaforti (specialist in mobiele telefonie) begin dit jaar door Zetacom. Het overgenomen bedrijf was al sinds 2012 Samsung-partner. Hoogenboezem: “Onze bestaande contacten waren al goed en kunnen dus gewoon worden voortgezet. Zo hebben we direct een vliegende start gemaakt.” Samsung ziet dankzij de jarenlange samenwerking Zetacom als trusted partner.

Vaste partners steeds belangrijker

Het belang van een goede partner voor zakelijke (mobiele) telefonie wordt steeds belangrijker omdat ICT-oplossingen steeds bepalender worden voor het succes van organisaties, maar de techniek erachter wordt steeds complexer. Organisaties willen daarom steeds vaker ontzorgd worden bij het inrichten, beheer en de beveiliging van devices, ook vanwege de privacywetgeving (AVG). De zakelijke producten en diensten van Samsung (waaronder het KNOX-portfolio) helpen daarbij.

Eén aanspreekpunt voor alles

Wij vinden het belangrijk om als ICT-specialist onze klanten alle onderdelen van een integrale communicatieoplossing te kunnen bieden. De netwerken en telefonieoplossingen, maar ook de devices en mobiele abonnementen van verschillende leveranciers en providers. “Door alleen met de beste merken samen te werken, kunnen wij iedere klant de meest passende totaaloplossing bieden: de beste kwaliteit met één aanspreekpunt voor alles. Dat wordt steeds belangrijker om ICT-oplossingen optimaal te benutten en een solide partner voor onze klant te zijn ”, zegt commercieel directeur Erik Rieken van Zetacom.
Ook voor Samsung biedt het partnerschap nieuwe kansen. Hoogenboezem: “Door de kennis en ervaring van Zetacom in de zakelijke markt en in het bijzonder de zorg, waar zij heel groot zijn. Zeker daar zijn de ICT-uitdagingen ook groot en zijn goede oplossingen met de juiste implementatie cruciaal. Ook de beveiliging van persoonsgegevens is daar een belangrijk thema, waar we samen goede oplossingen voor kunnen realiseren.”

De eerste projecten waarbij Zetacom producten en diensten van Samsung als gecertificeerde partner benut, zijn al in gang gezet. Onder andere bij de Zorggroep Apeldoorn en omstreken en de Bibliotheek Zoetermeer.