24 maart 2020
Door Zetacom

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een noodregeling voor digitale thuiszorg in het leven geroepen. Na intensief overleg met het ministerie willen wij u laten weten dat het ministerie geld vrij gaat maken voor extra inzet van digitale toepassingen voor de ondersteuning en zorg op afstand aan thuiswonende kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking. 

< Terug naar overzicht

Binnen de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) wordt een speciale noodregeling ingericht: SET Covid-19. De regeling is bedoeld om  zorg- en welzijnsorganisaties te ondersteunen die nu extra willen investeren in digitale zorg op afstand. Via de regeling is per aanvraag €50.000 beschikbaar voor de aanschaf en implementatie van digitale zorg. Aanvragen kunnen vanaf morgen woensdag 25 maart, 9 uur, worden ingediend. Het voor dit jaar beschikbare budget voor de SET regeling bedraagt 28 miljoen euro en alle zorgaanbieders in Nederland kunnen gebruik maken van de regeling.

Hierbij de link naar de website van de Rijksoverheid waar deze stimuleringsregeling en de aanvraag procedure voor de 50.000 euro subsidie beschreven staat: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/24/noodregeling-maakt-direct-meer-digitale-zorg-thuis-mogelijk

Het is belangrijk dat u deze aanvraag zo snel mogelijk in gang zet. Uiteraard zijn wij beschikbaar om u te helpen met de keuze voor de juiste hard- en software en de implementatie daarvan in uw ICT infrastructuur.

U kunt het beste contact opnemen met uw accountmanager of met een van de andere collega’s via 088-938 2222.