13 augustus 2017
Door De redactie

Mobiel werken heb je als bedrijf niet van de een op de andere dag goed geregeld. Ook veilig mobiel werken is een belangrijk punt. Een van de oplossingen die veilig mobiel werken mogelijk maken is Mobile Device Management (MDM). Een term die vaker langskomt. Maar wat is nu eigenlijk Mobile Device Management? Zetacom geeft graag antwoord op deze vraag van de maand.

< Terug naar overzicht

Op afstand beheren

Met een Mobile Device Management-oplossing kan de IT-beheerder alle mobiele apparaten van medewerkers op afstand instellen en beheren. Voorzien van alle veiligheidsmaatregelen die daarbij horen. Een hele geruststelling dat de zakelijke smartphones, tablets en laptops op afstand te volgen, in te stellen, te wissen en te blokkeren zijn. Niet onbelangrijk bij diefstal, verlies of bij slecht gebruik. Zo kan vooraf een zogeheten ‘policy’ ingesteld worden. Per gebruiker of per groep gebruikers. De ene medewerker heeft bijvoorbeeld wel toegang tot bepaalde bestanden en applicaties. Een andere medewerker niet. Ook kunnen toestellen automatisch synchroniseren via een Active Directory. Hierin zijn alle rechten en instellingen van het bedrijfsnetwerk vastgelegd.

Beheer en beveiliging zijn belangrijker dan ooit

Steeds meer vertrouwen medewerkers op hun smartphone. Bedrijven denken meer na over de mobiliteit van hun medewerkers en hanteren vaker de zogeheten ‘mobile first’-aanpak. Toestellen, applicaties, infrastructuur; alles staat in dienst van mobiel en flexibel werken.

Mobiele apparaten worden steeds vaker ingezet op de werkvloer

Zowel privé-toestellen van medewerkers als toestellen die de organisatie ter beschikking stelt. Hierdoor is het bijna niet meer mogelijk om alle apparaten te beheren en beveiligen zonder een MDM-oplossing en een helder telecombeleid. Onder mobiliteit valt meer dan alleen een smartphone of tablet. Enterprise Mobility Management (EMM)-oplossingen bieden de mogelijkheid om naast op toestelniveau ook op applicatieniveau (Mobile App Management) of content niveau (Mobile Content Management) de mobiliteit te beheren.

Zetacom MDM partner

Er zijn diverse MDM-oplossingen op de markt. Zetacom is specialist op het gebied van Enterprise Mobility-oplossingen. Zo maken wij gebruik van toonaangevende oplossingen als MobileIron en AirWatch.

Weten hoe u Mobile Device Management in kunt zetten binnen uw organisatie? Neem contact op met onze collega’s of bel ons via 088 938 2200.