Nieuws

Zetacom opnieuw NEN7510-gecertificeerd

Zoetermeer, 20 augustus 2021

Persbericht: Zetacom opnieuw NEN7510-gecertificeerd

Zetacom heeft opnieuw de NEN7510-certificatie behaald. Dit certificaat wordt uitgereikt aan zorgorganisaties die een zeer hoge mate van de beveiliging van (persoonlijke) gezondheidsinformatie garanderen.

Naast de NEN7510 is Zetacom ook gecertificeerd op gebied van ISO27001 (informatiebeveiliging) en ISO9001 (kwaliteitsmanagement). Slechts een handjevol IT-leveranciers voor de zorg is gecertificeerd voor alle drie de normen. Zetacom is dan ook trots op deze prestatie. Klanten kunnen daardoor met een gerust hart vertrouwen op een partner die hun gezondheidsinformatie en persoonsgegevens veilig verwerkt en opslaat. Ook wordt er op toegezien dat de gegevens verantwoord gedeeld worden binnen het bedrijf.

Security-awareness zit in het DNA

Toen begonnen werd met de voorbereidingen voor de NEN7510 certificering, is besloten om ook het personeel extra trainingen te geven in het veilig omgaan met gevoelige informatie. Zetacom is hiervoor veel verder gegaan dan voor de certificering nodig was. Deze lijn is in 2021 doorgetrokken. Intern is de security-awareness dan ook groot. Hiermee loopt Zetacom voorop in de branche.

Algemeen directeur Dick Dompeling licht toe: “Zetacom is erg trots op het behalen van deze certificaten voor informatiebeveiliging in de zorg. Maar het gaat ons niet alleen om het formele certificaat. De kern is dat de uitgangspunten van de certificering in ons DNA terechtkomen: van de werkprocessen tot de denkwijze van medewerkers. Security draait namelijk niet alleen om data en systemen, maar ook om mensen. Onze missie is het meenemen van de klant in ontwikkelingen in de markt. Dat omvat natuurlijk ook het ontzorgen op het gebied van regelgeving. Dit is een complex ecosysteem waar de certificering onderdeel van uitmaakt. In de praktijk blijkt dit vaak een moeilijk gebied. Zetacom is hierin echter expert. Compliance is een integraal onderdeel geworden van onze dienstverlening. Op dit gebied zijn we sterker dan organisaties die dit niet als hun expertise rekenen, of die hier zelfs vandaan willen blijven.”

Ondersteuning in compliance

Alle werkprocessen, logische en fysieke beveiligingsmaatregelen voldoen dus aan deze strenge normen. Zetacom onderkent volledig het belang van een strenge regulering op gebied van zulke gevoelige data als gezondheidsinformatie. Daniël Thissen, manager IT, besluit: “Onze engineers op locatie denken met onze klanten mee over hoe zij kunnen voldoen aan deze normeringen. We kijken samen naar wat dit betekent voor hun werkprocessen. Ook zorgen we ervoor dat we hun systemen zodanig kunnen inrichten dat zij alle doelstellingen op het gebied van regelgeving en veiligheid behalen. Voordat wij samen met een klant van start gaan met een project, voeren wij altijd eerst een uitgebreide risico analyse uit op het gebied van informatiebeveiligingsbeleid. Daardoor garanderen we dat de geïmplementeerde oplossing voldoet aan de gestelde normen.”

Over Zetacom

Zetacom helpt als system integrator om de samenwerking, bereikbaarheid en werkprocessen van organisaties te verbeteren: in het mkb, de groot zakelijke markt en in het bijzonder de gezondheidszorg. De focus ligt daarbij op het gebruiksgemak van oplossingen voor eindgebruikers en het rendement voor de organisatie. Daarom blijft Zetacom ook na het realiseren van de initiële oplossing als partner meedenken en meewerken aan het gebruik en de doorontwikkeling. Zetacom heeft zelf alle expertise en technische oplossingen in huis voor bijvoorbeeld telefonie, zorgsystemen, netwerken en de beveiliging. Hierdoor kunnen de klanten zeker zijn van de beste integrale oplossing.

Zetacom werkt vanuit Zoetermeer (hoofdkantoor) en vestigingen in Den Bosch en Apeldoorn met ruim 180 medewerkers voor klanten door heel Nederland.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen via ons contactformulier.