Blog

Zetacom Security Expert

Zoetermeer, 25 februari 2021

Waar het begint

De fysieke drager van telefonieverbindingen is langzaam gemigreerd van traditioneel koper naar het computer netwerk met Voice over IP (VoIP). Hiermee werd telefonie direct een van de meest veeleisende applicatie op het computernetwerk. Zetacom heeft in deze tijd veel kennis en ervaring opgedaan met computer netwerken. Dit is zo ver doorgegroeid dat wij vanaf 2008, zelfstandig actieve netwerkapparatuur leveren, configureren en beheren.

Een terugkerend probleem; Een netwerk kan niet zonder beveiliging

Ontwikkelingen in de (security) markt hebben geleid tot een Fortinet partnership in 2017. Met als resultaat een sterke verbreding van ons security portfolio. Inmiddels heeft Zetacom meer dan 10 jaar ervaring in netwerk security en aanverwante security applicaties.

Waar we als Zetacom trots op zijn

Traditioneel werken securityoplossingen los van elkaar. Zetacom is in staat om deze losse componenten tot één oplossing te integreren. Dit is allereerst gebaseerd op uitgebreide en diepgaande kennis van de losse componenten. Onze medewerkers beschikken over een breed kennisniveau en de nodige praktijk ervaring.

Daarbij gaat het niet  alleen om technische kennis van netwerken, firewalls en NAC (Network Access Control), maar ook van telefonie en zorgsystemen. Wij beschikken daarnaast ook over operationele kennis van processen en ontwikkelingen in de zorg. Hierdoor zijn wij als geen ander in staat losse componenten samen te voegen en de gehele (zorg)keten adequaat te beveiligen.

Deze kennis is voor alle klanten beschikbaar en samen met onze klanten lopen wij de nodige wensen en eisen door tijdens het ontwerp, implementatie en beheer van de aangeboden security oplossing.

Wij staan voor u klaar bij iedere vraag ongeacht in welk stadium u zit

Een concreet voorbeeld is een grote zorginstelling die al jaren klant is. Hier heeft Zetacom volledig zelfstandig een Firewall-as-a-Service omgeving geïmplementeerd op 29 locaties. Alle locaties beschikken over meerdere WAN verbindingen inclusief 4G backup. Netwerkverkeer van zorgsystemen hebben te allen tijde voorrang op andere applicaties. Deze omgeving wordt centraal beheerd door Zetacom en real-time en historisch gerapporteerd middels FortiManager en FortiAnalyzer. Het Zetacom NOC/SOC ontvangt automatisch security incidenten die wij 24*7 proactief opvolgen. Deze oplossing laten wij, in samenspraak met de klant, controleren door een derde partij. Wij zijn dus niet de enige die overtuigd is van de werking van deze oplossing.

Wat u misschien nog niet weet van Zetacom

Zetacom is al meer dan 10 jaar een securityexpert. Ons securityportfolio groeit mee met de door Gartner erkende leverancier Fortinet  Wij hebben een heel team van securityexperts in huis, waarvan we trots zijn op het kennisniveau dat we steeds blijven uitbreiden. Twee van onze experts zijn zelfs NSE 7 gecertificeerd!

Maatwerk via eigen standaarden

We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om ook eigen securityoplossingen in de markt te zetten. Deze passen wij altijd aan naar de wensen en behoeften van de organisatie.

Als system integrator voegen wij producten samen tot een werkende oplossing. Zo beheren wij de veiligheid op uw netwerk, telefonie en zelfs in de zorg. Wilt u een uitbreiding op een bestaande omgeving? Dit is geen enkel probleem voor ons, onze oplossingen integreren met andere applicaties.

Ook kijken wij verder dan enkel ons aanbod:

– Voldoet het gehele netwerk?
– Werkt uw telefonie oplossing?
– Kunnen de medewerkers zonder problemen thuiswerken?
– Maakt u gebruik van IoT producten en loopt u hierdoor gevaar?
– Is er behoeften aan extra controle tegen aansluiten van ongewenste hardware?
– Hoe is uw omgeving en gebruikersprofiel?
– Zijn er pieken of zware belastingen op uw netwerk?

Voor u is er 1 aanspreekpunt

Zetacom heeft op al deze vlakken specialisten in dienst en werkt samen met haar telefonie en zorg experts. Heeft u zelf experts in huis, maar zijn deze toe aan een update op het gebied van de laatste ontwikkelingen? Daarvoor hebben wij trainingen op maat ontwikkeld.

Wilt u meer weten over de verschillende security oplossingen die Zetacom kan betekenen voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op of bel 088938 2200.