Nieuws

Persbericht: Zorgalarmering ziekenhuizen nu ook mogelijk met IQ Messenger op iPhone

Zoetermeer, 19 januari 2021
Voor de zorgalarmering in ziekenhuizen met IQ Messenger als slimme ‘spelverdeler’ voor het berichtenverkeer kan IQ Messenger binnenkort ook native app op iPhone worden benut. Dit is een belangrijke doorbraak bij de opmars van hoogwaardige apps en devices in de zorg. Medisch personeel kan hierdoor op een veilige manier gewoon een vertrouwd mobiel apparaat gebruiken voor de zorgalarmering. System integrator en Apple Authorised Reseller Zetacom heeft de aanpak getest in het eigen Testlab in Zoetermeer en kan dit binnenkort als een van de eersten in Nederland aanbieden.

Alle academische ziekenhuizen in Nederland benutten voor hun zorgalarmering een ‘message broker’ (IQ Messenger) als slimme verdeler van het interne berichtenverkeer. Voor het ontvangen van de berichten willen de ziekenhuizen steeds vaker gebruikmaken van smartphones. Dan zijn bijvoorbeeld geen speciale piepers (pagers) of DECT-telefoons voor de zorg nodig. Dit komt het gebruiksgemak, de herkenbaarheid en de gebruikersadoptie ten goede.

Extra veilig met MDM

In de eigen tests van Zetacom werd een Mobile Device Management (MDM)-oplossing gebruikt om ervoor te zorgen dat de beveiliging van de zorgapplicaties en eventuele gevoelige informatie beschermd blijft, zelfs als een medewerker zijn of haar toestel verliest.

Meer keuzevrijheid

Zetacom is blij met de nieuwe mogelijkheden die ziekenhuizen nu extra krijgen voor de zorgalarmering. “Er is een grote stap gezet om ziekenhuizen nog beter te helpen door de keuzemogelijkheden voor oplossingen verder te verbreden. Daarbij kan dit sterk bijdragen aan het gebruiksgemak van de oplossingen en de medewerkerstevredenheid”, zegt CEO Dick Dompeling van Zetacom.

Nu zorginstellingen ook iPhone en de IQ Messenger app kunnen inzetten voor de zorgalarmering betekent dit niet dat zij ineens extra kosten moeten maken door toestellen aan te schaffen. Met een speciale Devices & Services oplossing maakt Zetacom het mogelijk dat ze de toestellen kunnen inzetten voor een vast bedrag per maand, compleet met alle serviceondersteuning. Dat kan voor organisaties financieel aantrekkelijker zijn.

Over Zetacom

Zetacom helpt als system integrator om de samenwerking, bereikbaarheid en werkprocessen van organisaties te verbeteren: in het mkb, de groot zakelijke markt en in het bijzonder de gezondheidszorg. De focus ligt daarbij op het gebruiksgemak van oplossingen voor eindgebruikers en het rendement voor de organisatie. Daarom blijft Zetacom ook na het realiseren van de initiële oplossing als partner meedenken en meewerken aan het gebruik en de doorontwikkeling. Zetacom heeft zelf alle expertise en technische oplossingen in huis voor bijvoorbeeld telefonie, zorgsystemen, netwerken en de beveiliging. Hierdoor kunnen de klanten zeker zijn van de beste integrale oplossing.

Zetacom werkt vanuit Zoetermeer (hoofdkantoor) en vestigingen in Den Bosch en Apeldoorn met ruim 180 medewerkers voor klanten door heel Nederland.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen via ons contactformulier.