Camera's

Camera’s in de zorg worden steeds veelzijdiger en slimmer

Camera’s in de zorg worden steeds veelzijdiger en slimmer

Het gebruik van camera’s in de zorg neemt toe. Met de steeds slimmer wordende technologie groeit het aantal toepassingen. Na het gebruik van camera’s in de care (gezondheidszorg), gebeurt dit hierdoor ook steeds meer in de cure (ziekenhuizen). Werkprocessen en alarmering kunnen hierdoor veiliger, efficiënter en doelgerichter worden. Dat zorgt voor meer rust en tijd op de werkvloer én voor patiënten.

 

Camera’s worden steeds breder ingezet

Camera’s in de zorg werden vroeger vooral gebruikt voor intercoms en om bijvoorbeeld toegangsdeuren te openen. Inmiddels worden ze ook steeds vaker benut voor bijvoorbeeld alarmering en het monitoren van patiënten op hun kamers. Dit komt vooral door de opmars van slimme camera’s die gecombineerd worden met slimme sensoren (bijvoorbeeld in een bedmat of stoelmat). Camera’s kunnen zo het lopen van vaste nachtrondes overbodig maken.

 

Zorg afstemmen op kamerstatus

Door het gebruik van camera’s en slimme sensoren kunnen kamers van bewoners of patiënten worden voorzien van een actuele status. Daar kan de zorginzet op worden afgestemd. Bijvoorbeeld door verzorging te starten bij kamers waar patiënten al wakker zijn, zodat een patiënt die nog wel slaapt ook nog even verder kan slapen.

Neem direct contact op

Integratie met de alarmering

Camera’s zijn te integreren in de alarmering door te zorgen voor goede distributie naar zorgverleners, bijvoorbeeld naar hun smartphone. Een slimme camera kan een bewegende deur onderscheiden van personen en als iemand een kamer binnenkomt, kun je zien wie het is of dat het meerdere personen zijn.

Door beeld en geluid te combineren, kunnen zorgverleners bij een alarm via de slimme camera meteen even in de kamer van een patiënt kijken met hun smartphone. Of via een spraakverbinding vragen wat er aan de hand is, zonder op voorhand al naar de kamer te gaan. Dat is misschien ook helemaal niet nodig en zorgt dan dus voor minder onnodige loopjes én minder inbreuk op de rust van patiënten.

Afstemming op het gebruik is cruciaal

Bij het gebruik van camera’s in de zorg is goede implementatie van groot belang. Niet zozeer de technische integratie, maar vooral de implementatie gericht op het gebruik door zorgmedewerkers. Daarom zijn de integrale oplossingen van Zetacom naast de techniek vooral sterk gericht op de werkprocessen en het gedrag van gebruikers. Zo zorgen wij dat nieuwe oplossingen ook optimaal gebruikt worden.

Onze consultants kunnen u adviseren over het gebruik van (slimme) camera’s in uw organisatie. Uit ons brede portfolio met oplossingen van verschillende leveranciers kunnen wij voor uw organisatie en behoeften de perfecte integrale oplossing samenstellen.

Meer weten over camera’s in de zorg?

Download via de knop ons whitepaper ‘Kansen door ICT in de langdurige zorg’ of neem contact op met onze expert op het gebied van camera’s in de zorg Martijn van der Meulen.