Leefcirkels

Bieden vrijheid, comfort én veiligheid

Bieden vrijheid, comfort én veiligheid

Leefcirkels bieden op een veilige manier maximale vrijheid aan bewoners of patiënten. Met moderne detectiemiddelen kunnen deze worden afgestemd op iedere individu. Daardoor ontstaan persoonsgebonden leefcirkels met meer ruimte voor ontmoetingen en optimale beleving van de kwaliteit van leven. Want hierdoor hoeven veel deuren niet meer standaard op slot.

 

Leefcirkels in de ouderenzorg

Leefcirkels worden veel toegepast in de ouderenzorg en verpleeghuizen, bijvoorbeeld voor dementerende ouderen. Met behulp van domotica krijgen zij meer vrijheid. Afhankelijk van iemands mogelijkheden kan een persoonlijke leefcirkel worden bepaald. Voor de één betekent dat vrij bewegen op de afdeling, voor de ander in de tuin of wel gewoon zelf een boodschap kunnen doen. Met behulp van bakens en gps zijn bewoners te volgen en gaan deuren die open mogen vanzelf open. Deze vrijheid draagt enorm bij aan de kwaliteit van leven.

 

Verschillende systemen voor specifieke toepassingen

Zetacom heeft een breed portfolio met systemen van verschillende leveranciers voor het creëren van leefcirkels. Afhankelijk van de gewenste toepassing kunnen we daaruit de beste oplossing selecteren, afgestemd op specifieke toepassingen en natuurlijk uw budget.

 

Leefcirkels dementerende bewoners in de praktijk

Wilt u meer weten over het gebruik van leefcirkels in de praktijk? Lees dan hier de blog ‘Meer bewegingsvrijheid voor dementerenden dankzij leefcirkels’ van een van onze technische consultants.

Neem direct contact op

Meer weten over Leefcirkels?

De druk is groot om betere zorg te leveren tegen lagere kosten. Daarbij kunnen intensievere communicatie en betere informatievoorziening helpen. Vrijwel alle care-instellingen kijken dan ook naar de mogelijkheden die ICT hen kan bieden. Wilt u daar maximaal van profiteren, begin dan bij de basis: het netwerk. Deze whitepaper beschrijft welke fundering u moet leggen om de vruchten te plukken van de mogelijkheden die ICT biedt.

Download via de knop hiernaast onze whitepaper ‘ICT in de zorg: Het netwerk’ of neem vrijblijvend contact op met onze Leefcirkels expert Jean Middeldorp.