Mobile Device Management

Mobiele toestellen op afstand efficiënt configureren en beheren

Mobiele toestellen op afstand efficiënt configureren en beheren

Mobile Device Management (MDM) is een management oplossing voor het gebruik van zakelijke mobiele telefonie. Inmiddels hebben deze oplossingen een behoorlijke evolutie doorgemaakt. Nu spreken wij over Unified Endpoint Management (UEM). Tegenwoordig beheren wij niet alleen de smartphones en tablets van uw gebruikers, maar ook efficiënt laptops (Windows 10 en MacOS) en IoT apparaten op afstand. Met MDM kunt u alle apparaten centraal (laten) installeren, beheren en beveiligen. Ongeacht het type mobiel apparaat, netwerk of provider. Een goed MDM product zorgt voor productieve mobiele werkplekken en voorkomt dat er wildgroei of ‘schaduw IT’ ontstaat op zakelijke mobiele apparaten. Met alle risico’s van dien voor de veiligheid van privacy of uw bedrijfsdata.

 

Configuratie en beheer op afstand

Steeds meer bedrijfsprocessen verlopen tegenwoordig via mobiele applicaties op telefoons en tablets. Daardoor staat er steeds vaker zakelijke data op deze apparaten. UEM maakt het mogelijk om de toestellen automatisch te configureren met een uitrolprogramma (ook wel: enrollment program) en om ze op afstand te beheren. Dat is waardevol om gebruikers en bedrijfsdata goed te beschermen.

Beheerders kunnen hiermee gebruikers ook efficiënter helpen. Bijvoorbeeld door op afstand hun pincode te wijzigen of een toestel te resetten. Of door (gevoelige) bedrijfsdata eraf te halen als een apparaat is kwijtgeraakt. En verandert een gebruiker het wachtwoord van zijn e-mail met zijn laptop of desktopcomputer? Ook die wijziging kan automatisch worden doorgevoerd op mobiele apparaten.

Neem direct contact op

Zakelijk account en uitrolprogramma’s

Zakelijke mobiele telefoons worden op de werkvloer nu vaak niet optimaal benut en het configureren en beheren van toestellen kost onnodig veel tijd en geld. Met UEM kunt u toestellen automatisch (laten) configureren met een uitrolprogramma. Nieuwe apparaten (Apple, Android en Windows) zijn zo snel gebruiksklaar. Als apparaten ook voor privégebruik bedoeld zijn, kan naast een zakelijke account ook gewoon een privé account worden gebruikt.

Zetacom kan u alle inspanningen voor UEM uit handen nemen. Als partner van Apple, Google, MobileIron én Samsung bieden wij ondersteuning op alle mobiele platforms. En met onze kennis, ervaring en door goede voorbereiding zorgen wij voor een soepele implementatie. Zo bent u snel up & running. En ook daarna kunt u altijd op ons rekenen voor service, beheer en snelle support wanneer dat nodig is. Wij zorgen ook dat de mogelijkheden van mobiele apparaten optimaal benut worden. In veel toestellen zijn standaard al veel oplossingen voorbereid. Die kunnen met UEM geactiveerd worden.

Eigen appstore in uw UEM-omgeving

Wilt u een eigen app store voor gebruikers of verschillende gebruikersgroepen in uw organisatie? Wij kunnen voor u een eigen app store in de UEM-omgeving realiseren, bijvoorbeeld met apps van Android, Apple of uw eigen applicaties. Door gebruikersgroepen aan te maken voor de behoeften van de verschillende soorten gebruikers, kunnen medewerkers door hun rol eenvoudig gekoppeld worden en vinden zij direct de apps die voor hen van belang zijn. Of het nu gaat om technici of bijvoorbeeld medewerkers van de afdeling Sales of Marketing.

Lees in de blog ‘Zakelijke telefoons onderbenut en prullenbak in door privé accounts’ hoe dit precies werkt.

Meer weten over UEM als management systeem voor uw digitale vloot?

Download het whitepaper over veilig en efficiënt werken met mobiele devices of neem direct contact op met onze mobiel expert Thijs Rijnberg boven aan deze pagina.