WiFi

Netwerk oplossingen van HPE/Aruba

Aruba (Hewlett Packard Enterprise company) is de marktleider op het gebied van innovatieve en veilige WiFi-infrastructuur oplossingen. De kracht van HPE Aruba zit in de ontwikkeling en toevoeging van flexibele en innovatieve softwaretoepassingen. Een ideale basis voor onafhankelijke Network Access Control. Toepassingen als gastgebruik, Internet of Things (IoT), smart devices, geavanceerde management tooling, locatiebepaling, asset tracking en indoor way finding vragen om goede regulering op uw netwerk. Daarnaast biedt Aruba de perfecte basis voor andere toepassingen, zoals: VoWLAN en zorgalarmeringen in de breedste zin.  

Veilig draadloos werken

HPE Aruba heeft vanaf het begin van haar bestaan een sterke focus op veilig en draadloos werken op basis van WiFi. Veiligheid is tegenwoordig ook een belangrijke randvoorwaarde in verband met de privacywetgeving (AVG/GDPR). Daarom heeft Aruba het security portfolio uitgebreid met IntroSpect. Want digitale aanvallen worden steeds geavanceerder en moeilijker te detecteren. IntroSpect biedt uitstekende bescherming door de integratie met de ClearPass Policy Manager (NAC-oplossing). Hiermee biedt Aruba een sluitende securityoplossing voor uw hele netwerkinfrastructuur, zonder dat dit leidt tot een toename van uw beheerslast.

Intelligente Location Based Services en Indoor Way Finding

Dat Aruba Networks een Mobility oplossing biedt en niet alleen een Secure Wireless oplossing, is ook merkbaar in de Location Based Services oplossing. De Bluetooth Low-Energy (BLE) technologie is volledig geïntegreerd in de WiFi-infrastructuur. Hiermee zorgt Aruba voor twee belangrijke functionaliteiten van asset tracking, voor bijvoorbeeld het vinden van een rolstoel of infuuspomp in een ziekenhuis of voor routeaanduidingen voor bezoekers via het WiFi-netwerk.

telefonie

De voordelen van Role Based Access

Aruba onderscheidt zich van andere aanbieders met het Role Based Access concept (in plaats van Port-Centric netwerken). Een Role Based Access netwerk zorgt voor een veilige en consistente gebruikerservaring, want de toegang tot de infrastructuur is gebaseerd op de rol van gebruikers, hun type device, de locatie en het tijdstip. Deze technologie kan eenvoudig worden uitgerold bovenop uw bestaande netwerkinfrastructuur. Het voordeel is dat hiermee gebruikers op een betere en veiligere manier toegang krijgen tot het netwerk.

Goede performance en eenvoudig in beheer

Naast een meetbaar goede performance zijn de oplossingen van Aruba ook eenvoudig te beheren. Zowel met de geïntegreerde web 2.0 GUI, als met het fabrikantonafhankelijke management platform AirWave.

WiFi as a Service (Hosted Wifi)

Aruba WiFi kan worden ingezet op basis van een eenmalige investering of als hosted oplossing. Hiermee biedt Zetacom WiFi as a Service (Waas). Neem voor de mogelijkheden contact op met Zetacom.

Privacywetgeving: Compliant rapportage over uw netwerk

De privacywetgeving (AVG/GDPR) stelt dat een organisatie aantoonbaar moet maken dat aan alle voorwaarden is voldaan om datalekken te voorkomen. Rapportage is hierbij vereist om inzichtelijk te krijgen of de juiste processen doorlopen zijn (AVG-compliant).

Fortigate Firewalling en Aruba Clearpass hebben een gecertificeerde koppeling met elkaar (API). Hierdoor is eenvoudig één samenvattende rapportage te maken. Met de FortiAnalyzer kunnen compliant managementrapportages worden gegenereerd die voldoen aan de eisen zoals de AVG die stelt.

Lees in deze klantcase hoe Zetacom het draadloze netwerk heeft ingericht voor het IJsselland Ziekenhuis.

Whitepaper: In negen stappen naar een up-to-date netwerk

Druk op de kosten noodzaakt zorginstellingen om te kijken of en hoe ze meer kunnen doen met minder. ICT vormt daarbij een belangrijk hulpmiddel. Om goed gebruik te maken van alle nieuwe mogelijkheden is een up-to-date ICT-netwerk onontbeerlijk. Deze whitepaper beschrijft hoe u in negen stappen kunt komen tot een netwerkinfrastructuur die klaar is voor de toekomst.

Lees meer

Actuele thema's