Geïntegreerde medische alarmering

Moderne medische alarmering vereist integrale oplossingen

Alarmsystemen en zorgapparatuur slim laten samenwerken

Voor medische alarmering werden vroeger vaak verschillende losse systemen naast elkaar gebruikt. Tegenwoordig zijn dit steeds vaker slimme, geïntegreerde oplossingen die zorgen voor veilige en meer efficiënte alarmering. Daarmee is ook meer rust te creëren op de werkvloer en voor patiënten. Bijvoorbeeld als het gaat om eenpersoonskamers of meer rust bij intensieve verzorging op de intensive care.

Veilig en efficiënte medische alarmering

Medische alarmering is een breed begrip. In veel gevallen gaat het om monitoren van patiënten en de doorschakeling naar het alarmsysteem of verpleegoproepsysteem. Zorgalarmering moet natuurlijk wel veilig gebeuren en volgens alle kwaliteitseisen. Moderne alarmering gebeurt veilig en efficiënt, omdat zorgmedewerkers vaak op afstand al kunnen beoordelen wat zij moeten doen. Dat kan doordat met het alarmsignaal belangrijke informatie wordt meegestuurd. Veel moderne apparatuur – zoals infuuspompen en dialyse- en beademingsapparatuur – kan tegenwoordig zelf een medisch alarm in werking laten treden.

Waarom integreren?

Voor medische alarmering werden vroeger vaak verschillende losse systemen naast elkaar gebruikt. Tegenwoordig worden oplossingen steeds vaker gekoppeld, zodat ze op een slimme manier samenwerken. Dat zorgt voor veilige en efficiëntere alarmering.

Daarmee wordt ook meer rust gecreëerd op de werkvloer en voor patiënten. Dan hoeven niet alle alarmsignalen op de kamer af te gaan, want daardoor ontstaat vaak een onrustige sfeer. Bovendien kunnen alarmeringen automatisch over het beschikbare personeel verdeeld worden, waardoor alle betrokken partijen veel efficiënter hun tijd kunnen indelen.

Ook zorgt het integreren van apparaten voor een snelle informatievoorziening. Bij gebruik van slimme camera’s kan dan bijvoorbeeld ook meteen worden meegekeken bij een patiënt. Bovendien kunnen relevante medische gegevens gedeeld worden met medewerkers op locatie. Uw collega’s kunnen op hun beurt weer belangrijke informatie doorgeven met hun mobiele apparaat, zodat zij niet eerst op kantoor alles weer in de computer hoeven in te voeren. Uiteraard zorgen deze integraties er ook voor dat (privacy)gevoelige gegevens beschermd blijven.

Message broker

Een message broker (zoals IQmessenger) is onmisbaar voor een efficiënte zorgalarmering. Deze software zorgt ervoor dat berichten eenduidig verspreid worden zodat ze bij de juiste zorgverleners terechtkomen. Die kunnen berichten ontvangen op hun pieper, maar ook op een mobiel device, zoals een smartphone. De message broker kan berichten over al deze apparaten verdelen. Deze oplossing is hierdoor een spin in het web van alle communicatie, inclusief de geïntegreerde apparaten. Wanneer een hartpomp bijvoorbeeld een afwijking opmerkt, stuurt die een seintje naar de message broker, die vervolgens zorgpersoneel inlicht. Daardoor kan er zo snel mogelijk geleverd worden wanneer dat nodig is.

Integrale oplossing voor uw zorgalarm

Zetacom realiseert integrale oplossingen voor uw medische alarmering. Die worden afgestemd op de werkprocessen in uw organisatie, en op de systemen en apparaten die u al gebruikt. Uit ons brede portfolio, kiezen wij samen met u de oplossing die het best past bij uw behoeften en werkprocessen. Zo zorgen wij voor veilige en efficiënte medische alarmering.

 

Lees ook deze blogs:

Smart devices in de zorg

Focus op werkprocessen bij inzet message broker in de zorg

Neem direct contact op

Meer weten over medische alarmering?

Download via de knop hiernaast onze whitepaper ‘Kansen door ICT in de langdurige zorg’ of neem bovenaan deze pagina vrijblijvend contact op met onze expert op het gebied van medische alarmering Jean Middeldorp!