Medische Alarmering

Moderne medische alarmering vereist integrale oplossingen

Voor medische alarmering werden vroeger vaak verschillende losse systemen naast elkaar gebruikt. Tegenwoordig zijn dit steeds vaker slimme, geïntegreerde oplossingen die zorgen voor veilige en meer efficiënte alarmering. Daarmee is ook meer rust te creëren op de werkvloer en voor patiënten. Bijvoorbeeld als het gaat om eenpersoonskamers of meer rust bij intensieve verzorging op de intensive care.

iStock-495541726 1600x400

Veilig en efficiënte medische alarmering

Medische alarmering is een breed begrip. In veel gevallen gaat het om monitoren van patiënten en de doorschakeling naar het alarmsysteem of verpleegoproepsysteem. Dat moet natuurlijk wel veilig gebeuren en volgens alle kwaliteitseisen. Moderne alarmering gebeurt veilig en efficiënt, waardoor zorgmedewerkers vaak op afstand al kunnen beoordelen wat zij moeten doen. Dit kan doordat met een alarm belangrijke informatie wordt meegestuurd. Veel moderne apparatuur zoals infuuspompen en dialyse of beademingsapparatuur kan tegenwoordig zelf zorgen voor deze medische alarmering.

In combinatie met bijvoorbeeld een message broker kunnen de berichten eenduidig verspreid worden naar de juiste zorgverleners. Bijvoorbeeld naar hun smartphone. Bij gebruik van slimme camera’s kan dan bijvoorbeeld ook meteen worden meegekeken bij een patiënt.

Integrale oplossing voor uw werkprocessen

Zetacom zorgt voor integrale oplossingen voor uw medische alarmering afgestemd op de werkprocessen in uw organisatie. Uit ons brede portfolio van oplossingen die op de markt beschikbaar zijn, selecteren wij de oplossing die het best past bij uw behoeften en werkprocessen. Zo zorgen wij voor veilige en efficiënte medische alarmering.

Lees meer in deze blog.

Whitepaper: Kansen door ICT voor ziekenhuizen

De druk is groot om betere zorg te leveren tegen lagere kosten. Daarbij kunnen intensievere communicatie en betere informatievoorziening helpen. Het Zetacom Zorgconcept is een integrale aanpak van communicatie en informatievoorziening, waarmee u enerzijds de kwaliteit van zorg en de efficiency van medewerkers verhoogt. En waarmee u anderzijds een fundament legt voor toekomstige uitbreidingen.