Rode Kruis Ziekenhuis: Nieuw schaalbaar ICT-netwerk voor betere zorg

15 juli 2021
ICT-netwerken in ziekenhuizen worden steeds belangrijker en zwaarder belast. Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk liet Zetacom daarom een nieuw netwerk (LAN) van HPE Aruba ontwerpen en realiseren. De betrouwbaarheid, veiligheid, snelheid, flexibiliteit en schaalbaarheid van het netwerk zijn hierdoor aanzienlijk vergroot.

Het RKZ is met 275 bedden en 1500 medewerkers een gangbare middelgrote zorgorganisatie. Het onderscheidt zich omdat het één van de drie gespecialiseerde brandwondencentra in Nederland is. Net als bij andere ziekenhuizen wordt het ICT-netwerk steeds belangrijker. Mobiliteit, de digitale transformatie en Internet of Things (IoT) zijn belangrijke thema’s. “Technologische ontwikkeling is een integraal onderdeel geworden van de zorgsector”, zegt Marcel Bunnik, afdelingshoofd van de ICT-afdeling van het RKZ. “Medewerkers en patiënten worden hier steeds afhankelijker van. Artsen willen snel resultaten zien en andere ziekenhuizen willen beelden delen. De stroom aan gegevens neemt alleen maar toe.”

Lees hier de volledige klantcase (PDF).

Contact

Heeft u vragen over deze klantcase of de ICT-behoeften van uw organisatie? Of wilt u vrijblijvend één van onze specialisten spreken? Bel 088 938 2222 of neem contact op.