Netwerken

Zetacom biedt een totale oplossing voor uw netwerkomgeving. Met jarenlange ervaring op het gebied van telecommunicatie weet onze organisatie als geen ander hoe een optimaal netwerk is opgebouwd. Het draaien van applicaties, beheren van informatiestromen, thuiswerkers die inloggen: bedrijfsnetwerken moet op alle vlakken te voldoen aan de eisen die er aan worden gesteld: van zakelijk bellen over WiFi tot glasvezel en VPN verbindingen.

Zetacom is als enige partij in Nederland in staat om zowel uw telecommunicatie, zorgcommunicatie en datanetwerk (bedraad en draadloos) als end-to-end oplossing te implementeren en te beheren op basis van 24×7 support. Met klanten in de zorg, overheid en bedrijfsleven weten wij hoe belangrijk het is om een betrouwbaar en future-proof netwerk te hebben. Wilt u advies? Neem dan contact op met de specialisten van Zetacom.

Zakelijk netwerk

Is uw netwerk al ingericht op BYOD (Bring Your Own Device) waarbij iedere bezoeker met willekeurige tablet, laptop of smartphone direct kan inloggen? Heeft u IoT (Internet Of Things) al een plaats gegeven in uw kritische informatiestromen ? Wilt u uw organisatie ook klaarstomen voor mobile-first? Kortom: Heeft u al een plan voor uw netwerk?

LAN netwerk bedraad

Vroeger ging het alleen over connectiviteit. Nu niet meer. Het Aruba Mobile First Platform is de intelligente software laag die connectiviteit verandert in een rijke ervaring voor mobiele gebruikers en daarnaast bruikbaar inzicht verschaft voor business en IT. Het platform is ontworpen om uw overstap van mobiele en Internet of Things (IoT) initiatieven te versnellen en uw organisatie van de massa te onderscheiden. Met Zetacom kiest u voor een betrouwbaar en veilig LAN netwerk bedraad.

Auruba Clearpass

Veiligheid voorop

Om uw digitale gegevens te beschermen, dient uw veiligheidsbeleid te zijn voorbereid op aanvallen vanaf mobiel en Internet of Things. Aangedreven door Aruba ClearPass ontwikkelt u uw eigen netwerkbeleid. Daarbij heeft u inzicht in real-time gebruikersinformatie en kunt u nieuwe en onbekende apparaten automatisch toegang verschaffen tot het netwerk.

Netwerkdiensten – Uit de cloud

Onze klanten kunnen real-time informatie over hun Aruba bekabelde, WiFi en wide-area netwerken van de publieke cloud krijgen: Hetzij via REST API’s, danwel ingebouwd in het management dashboard. Aangedreven door Aruba Central kunnen onze klanten meerdere ongelijksoortige netwerken ondersteunen vanuit één locatie.

Herken wat er op uw netwerk gebeurt

Veiligheid begint met inzicht in wat er op het netwerk zit: Unmanaged smartphones, privé tablets van medewerkers, IoT-apparaten. Allemaal verhogen ze de bedreiging van de veiligheid. De nieuwe Aruba ClearPass Universal Profiler geeft u een eenvoudige en kosteneffectieve manier om te herkennen wat er op bedrade en draadloze netwerken gebeurt, zodat u stappen kunt ondernemen om het netwerk te beschermen.

Machtiging op naam

De door Zetacom geïmplementeerde Aruba Mobile First-architectuur is een gecombineerd bedraad en draadloos netwerk, bestaande uit toegangspunten, mobiliteitscontrollers en switches van HPE/Aruba. Het Aruba AirWave Network Management-platform is speciaal ontwikkeld voor het beheer van de volledige omgeving (bedraad en draadloos). Daarbij geeft Aruba ClearPass elke aangesloten gebruiker machtigingen op maat.

Gecontroleerde implementatie

Het voordeel voor organisaties die de geïntegreerde aanpak van Zetacom en HPE/Aruba overnemen is de mogelijkheid om de vereiste functionaliteit geleidelijk in te voeren.

Meer informatie en advies?

Zetacom begeleidt u bij elke stap in het proces om de infrastructuur van uw organisatie naar een mobile-first digitale werkplek te transformeren, met inbegrip van planning, ontwerp, implementatie en beheer. Lees verder over de oplossingen die Zetacom biedt op het gebied van networking of neem contact op met een van onze specialisten op het gebied van networking en security.

 

Zakelijk Internet

Organisaties worden voor hun bedrijfsvoering en omzet steeds afhankelijker van het internet. Toepassingen als e-mail, elektronisch bankieren, zoeken en publiceren van gegevens tot het plaatsen van orders via webapplicaties op het internet zijn deel geworden van de dagelijkse bedrijfsvoering. Zetacom biedt daarom voor iedere organisatie de juiste zakelijke internetverbinding.

Zakelijk Internet: DSL, Fiber en Fiber-To-The-Home

Uw zakelijke internetverbinding is bij Zetacom in goede handen. Of het nu om een xDSL lijn of om Fiber(glasvezel) gaat, Zetacom levert een volledige range aan (Premium) zakelijke internet-verbindingen, IP-VPN verbindingen, WAN infrastructuur en SIP Trunking. Internet van Zetacom is direct op de AMS-IX gekoppeld. Niet eerder dan in het domein van onze ISP wordt gerouteerd naar het internet.

Meerdere locaties: IP-VPN verbindingen

Iedere onderneming met meer dan één vestiging is toe aan een bedrijfsnetwerk. Met een Zetacom Vast IP-VPN netwerk worden al uw vestigingen en thuiswerkplekken direct met elkaar verbonden. Veilig, eenvoudig en zeer efficiënt. Deze dienst biedt de ideale infrastructuur voor ál uw zakelijke communicatie. Binnen het Zetacom netwerk worden al uw vestigingen en thuiswerkplekken direct met elkaar verbonden. Zo ontstaat er één centraal bedrijfsnetwerk voor uw organisatie. Al uw telefonie- en datafunctionaliteiten zijn binnen uw netwerk transparant beschikbaar op iedere locatie met zakelijk internet van Zetacom. U verhoogt hierdoor zowel uw bereikbaarheid als veiligheid én beschikt over een snel, efficiënt en gemakkelijk te onderhouden netwerk.

Uw netwerk klaar voor de toekomst

In de zakelijke markt wordt IP op steeds grotere schaal toegepast. Er is inmiddels al aangekondigd dat ons landelijk traditioneel (ISDN) telefonienetwerk in de komende jaren wordt vervangen door een volledig op IP gebaseerd netwerk. Met een Zetacom IP-VPN beschikt u over een toekomst-vast netwerk voor al uw zakelijke communicatie. Uw netwerk is bovendien flexibel en schaalbaar; het wordt zo ingericht dat het kan meegroeien met uw organisatie. Zetacom begeleidt organisaties met de overstap naar volledig op IP-gebaseerde netwerken. Download hieronder onze brochures of neem contact op met één van onze specialisten.

Draadloos WiFI/WLAN netwerk

Onze klanten kunnen real-time informatie over hun bekabelde, WiFi en wide-area netwerken van de publieke cloud krijgen: Aangedreven door Aruba Central kunnen onze klanten meerdere ongelijksoortige netwerken ondersteunen vanuit één locatie. Als netwerk verantwoordelijke heeft u met Zetacom meer grip op wat er op uw draadloze netwerk gebeurt en wie over de juiste toegang mag beschikken.

 

WLAN netwerk

Herken wat er op uw netwerk gebeurt

Veiligheid begint met inzicht in wat er op het netwerk zit: Unmanaged smartphones, privé tablets van medewerkers, IoT-apparaten. Allemaal verhogen ze de bedreiging van de veiligheid. De nieuwe Aruba ClearPass Universal Profiler geeft u een eenvoudige en kosteneffectieve manier om te herkennen wat er op bedrade en draadloze netwerken gebeurt, zodat u stappen kunt ondernemen om het netwerk te beschermen.

Machtiging op naam

De door Zetacom geïmplementeerde Aruba Mobile First-architectuur is een gecombineerd bedraad en draadloos WLAN netwerk, bestaande uit toegangspunten, mobiliteitscontrollers en switches van HPE/Aruba. Het Aruba AirWave Network Management-platform is speciaal ontwikkeld voor het beheer van de volledige omgeving (bedraad en draadloos). Daarbij geeft Aruba ClearPass elke aangesloten gebruiker machtigingen op maat.

Gecontroleerde implementatie

Het voordeel voor organisaties die de geïntegreerde aanpak van Zetacom en HPE/Aruba overnemen is de mogelijkheid om de vereiste functionaliteit geleidelijk in te voeren.

Meer informatie en advies?

Zetacom begeleidt u bij elke stap in het proces om de draadloze infrastructuur van uw organisatie naar een mobile-first digitale werkplek te transformeren, met inbegrip van planning, ontwerp, implementatie en beheer. Lees verder over de netwerkoplossingen van Zetacom.

Netwerken voor de zorg

De ontwikkelingen in de zorg gaan razendsnel. Een goed voorbeeld hiervan is het video consult . Daarnaast wordt er gewerkt aan een VR mogelijkheid voor kinderen zodat zij kunnen meekijken bij een operatie, of uitleg kunnen krijgen over bepaalde ingrepen. Deze opties vragen veel van de infrastructuur en ziekenhuizen dienen in toenemende mate te voldoen aan de steeds hogere eisen die worden gesteld aan veilige en stabiele netwerken.

Netwerkbeveiliging

Netwerkbeveiliging is voor iedere organisatie van groot belang. Het datanetwerk moet goed beschermd worden tegen indringers, virussen of aanvallen. Als system integrator levert Zetacom oplossingen om apparatuur, systemen en data zo goed mogelijk te beveiligen tegen minimale risico’s.

Netwerkbeveiliging vormt een essentieel onderdeel voor ieder netwerk – groot of klein – tegen hackers en virussen.  Afdoende netwerkbeveiliging is essentieel bij aanvallen op het netwerk waardoor belangrijke informatie plotseling is verdwenen of op straat komen te liggen. Bovendien moet er rekening gehouden worden met technologische ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen. Dit geeft wel aan dat het belangrijk is om uw netwerkomgeving op een snelle en veilige manier te verbinden met uw datacentra of met het internet.

Internet of Things

Steeds meer apparatuur wordt op het netwerk aangesloten. Niet alleen privé smartphones van uw medewerkers, maar ook apparaten, zoals frisdrankautomaten, koelkasten of centrale verwarming, worden op het internet ontsloten. Dit wordt Internet of Things genoemd en vraagt om een andere benadering van netwerkbeveiliging. U kunt deze apparatuur niet volledig van uw netwerk weren, maar u kunt deze apparatuur tegelijkertijd niet vertrouwen. Middels beveiligings-oplossingen van Zetacom bent ú in controle. Voldoet apparatuur niet aan uw beveiligingseisen, dan wordt dit apparaat automatisch van het netwerk geweerd. Wanneer ontsloten, wordt het netwerkverkeer op applicatieniveau (Layer 7) gecontroleerd. Hierdoor kan deze apparatuur alleen communiceren met de door u toegestane diensten.

Beleid

Een goede netwerkbeveiliging begint met het opstellen van een beleid. Het gaat namelijk niet alleen om technische maatregelen, maar ook strategisch en organisatorisch zal het een en ander bepaald moeten worden. Mag een bezoeker zijn laptop in de muur prikken en verbinding maken met het netwerk? Zo ja, tot waar krijgt hij of zij toegang? Welke regels zijn er voor medewerkers die hun werkmail koppelen op hun privé smartphone? Na bepaling van dit beleid wordt een technische oplossing uitgedacht en geïmplementeerd.

Gegevensbescherming en de wet AVG/GDPR

Ook in uw organisatie zijn persoonsgegevens beschikbaar. Medio 2018 wordt de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit betekent dat er vanaf 2018 nog maar één privacywet geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) komt hiermee te vervallen.

In de wet AVG hebben mensen meer invloed op de verwerking van hun persoonsgegevens en draagt uw organisatie de verantwoordelijkheid over het beheer van deze gegevens. Het is uw verantwoordelijkheid om zelf de wet na te leven én te kunnen aantonen dat u zich aan de wet houdt. Wanneer u hieraan niet voldoet, kunnen hoge boetes volgen. Zetacom heeft uitgebreide kennis van de AVG en biedt beveiligingsoplossingen om aan deze wet te voldoen. Uiteraard gaan wij hierover graag met u in gesprek. Lees verder over de wet AVG/GDPR.

Next-generation firewalls

Zetacom biedt next-generation firewalls die niet alleen kijken naar de IP poort, maar tevens de inhoud van de datapakketten inspecteert. Ook wanneer dit verkeer versleuteld (SSL) is. Hierdoor kunnen de firewalls de details van het dataverkeer ‘begrijpen’. Aan de hand daarvan kan het actie ondernemen, bijvoorbeeld blokkering van het betreffende netwerkverkeer of het genereren van een waarschuwing. Uiteraard ondersteunen next-generation firewalls van Zetacom tevens traditionele faciliteiten als VPN ontsluiting, Network Address Translation en  Quality of Service.

Netwerkbeveiliging in de zorg

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn twee aspecten die in de zorg hoog in het vaandel staan. Een concreet voorbeeld waarom netwerkbeveiliging in de zorg zo belangrijk is: wanneer alle zorgsystemen op het netwerk zijn aangesloten, kan het risico ontstaan dat een bewoner of bezoeker bewust of onbewust de werking van uw zorgoplossingen kan beïnvloeden. Door goed te kijken naar welke verkeersstromen wel en niet zijn toegestaan, zorgt Zetacom ervoor dat dit risico wordt weggenomen.

Nog niet kunnen vinden wat het beste bij u past?

Neem dan contact op met één van de specialisten van Zetacom.
Stuur een mail naar info@zetacom.nl of bel met 088 938 2200.