Betere zorg verlenen

Zorgoptimalisatie begint niet bij ICT, maar op de werkvloer

Zorgprocessen optimaliseren begint offline: op de werkvloer. Hier verzamelen onze zorgconsultants –ICT-specialisten met een achtergrond als uitvoerende in de zorg – eerst alle benodigde informatie over uw werkprocessen. Door hun achtergrond kennen onze zorgconsultants de dagelijkse praktijk in zorginstellingen en de impact van werkprocessen en technische hulpmiddelen op het werk. Daardoor kunnen deze tools het best worden ingepast. Onze integrale aanpak stelt de zorg centraal (ZorgTotaal). ICT moet daarbij zorgen dat werkprocessen eenvoudiger en efficiënter worden.

communicatie zorg
zorg telefonie

ICT helpt personeelstekorten opvangen

Zorgmedewerkers zijn onvervangbaar. Wel kan zorgoptimalisatie helpen om belangrijke uitdagingen in de zorg op te lossen, zoals financiële uitdagingen en de oplopende personeelstekorten. Door te zorgen voor efficiëntere werkprocessen kan met minder mensen betere zorg worden geboden.

Slimme camera’s kunnen bijvoorbeeld zorgen dat zorgmedewerkers minder vaste rondes hoeven te lopen, terwijl de kritische alarmering wel goed gewaarborgd blijft. Dat zorgt voor minder onnodige (vaste) loopjes én minder inbreuk op de rust van patiënten. Dit kan ook meer tijd creëren voor persoonlijke aandacht voor patiënten.
Zetacom helpt met medische alarmering én smartphones, maar bijvoorbeeld ook het verpleegoproepsysteem (VOS). Juist door het combineren en integreren van oplossingen biedt Zetacom extra toegevoegde waarde voor uw organisatie.

Lees meer in de klantcase ‘Zorginstelling Vincent van Gogh’ of de blog ‘E-health: vergeet de techniek, focus op zorgverleners’.

Whitepaper: Kansen door ICT voor ziekenhuizen

De druk is groot om betere zorg te leveren tegen lagere kosten. Daarbij kunnen intensievere communicatie en betere informatievoorziening helpen. Het Zetacom Zorgconcept is een integrale aanpak van communicatie en informatievoorziening, waarmee u enerzijds de kwaliteit van zorg en de efficiency van medewerkers verhoogt. En waarmee u anderzijds een fundament legt voor toekomstige uitbreidingen.