partner MobileIron

De veilige basis voor de moderne werkplek

Zetacom is een gecertificeerd partner van MobileIron, wereldwijd marktleider op het gebied van enterprise mobility management. Vanuit de MobileIron oplossingen worden organisaties in staat gesteld om hun mobiele apparaten veilig uit te rollen. Op die manier houdt men niet alleen controle over de mobiele apparaten, maar ook over de (vertrouwelijke) bedrijfsinformatie die op deze apparaten staat.

MobileIron, de veilige basis voor de moderne werkplek

Mobiele en cloud-technologieën hebben een enorme verandering in organisaties over de hele wereld veroorzaakt. Vandaag werken enterprise-gebruikers op meerdere netwerken, clouds, besturingssystemen en eindpunten die niet langer zijn gebonden aan een beveiligingsperimeter. Mobiele apparaten zijn verder gevorderd dan de smartphone en bevatten nu een breed scala aan moderne apparaten. Daarnaast hebben mobiele en cloud-technologieën samen de ontwikkeling en het ontwerp van applicatiesoftware fundamenteel veranderd. Software wordt niet langer als pakket gebouwd en geleverd, maar als een service met ontwikkelingscycli die zich over weken in plaats van maanden of jaren afspelen. Tegelijkertijd heeft de toegankelijkheid van applicaties via consumentenshops de hypergroei van mobiele apps mogelijk gemaakt. Als gevolg hiervan zijn de verwachtingen van gebruikers op de werkplek veranderd. Ze eisen een mobiele ervaring met een model dat ze gewend zijn in hun persoonlijke leven. Downloaden van productiviteits-apps via elk apparaat met elke dienst moet zowel eenvoudig als efficiënt zijn, zodat gebruikers zonder vertraging productief kunnen zijn.

Nieuwe uitdagingen

IT-professionals worden nu geconfronteerd met de realiteit dat hun gegevens overal aanwezig zijn. Deze moderne werkomgevingen hebben nieuwe uitdagingen voor IT-organisaties gecreëerd. De meest opvallende uitdaging — beveiligen van bedrijfsgegevens. In het verleden was IT in staat om een ​​perimeter gebaseerde beveiligingsarchitectuur te bouwen omdat de eindpunten, besturingssystemen en applicaties eigendom waren van en beheerd werden door IT. Eindpunten konden eenvoudig worden vergrendeld en de services waarmee ze waren verbonden, werden veilig gehuisvest in datacenters van bedrijven, waarbij gegevensverkeer zich over privénetwerken of via VPN’s verplaatst. De gegevens waren ingesloten, de grenzen waren eenvoudig te definiëren en er werden gerenommeerde beveiligingsprotocollen geïmplementeerd om de veiligheid van bedrijfsinformatie te waarborgen.

Dit is allemaal veranderd

We leven nu in een wereld waar de apparaten en services die werknemers gebruiken per definitie onbetrouwbaar zijn. Dit betekent dat IT een beveiligingsmodel moet gebruiken dat alle apparaten behandelt alsof ze op het internet zijn gericht en het hele netwerk beschouwt als gecompromitteerd en vijandig. Een van de belangrijkste aandachtspunten van CIO’s en CISO’s is de noodzaak om te zorgen dat bedrijfsgegevens worden beschermd en dat gebruikers voldoen aan het bedrijfsbeveiligingsbeleid en lokale voorschriften. Bovendien is inzicht in beveiligingsrisico’s en kwetsbaarheden van cruciaal belang, omdat de gangbare adoptie van cloud en nieuwe apparaten, vooral die voor zowel zakelijke als persoonlijke doeleinden, meer bedreigingen hebben geïntroduceerd dan ooit tevoren. Crisisbeheer met malware-aanvallen, gecompromitteerde inloggegevens of gestolen apparaten is in de loop van de tijd onvermijdelijk en de IT-manager moet manieren vinden om die bedreigingen te identificeren en deze zo snel mogelijk te verhelpen.

Beveiliging en Unified Endpoint Management (UEM)

MobileIron biedt een van de meest uitgebreide beveiligingsplatformen in de industrie. Het MobileIron-platform biedt de fundamentele zichtbaarheid en IT-controles die nodig zijn voor het beveiligen, beheren en monitoren van elk zakelijk of door een medewerker beheerd mobiel apparaat of desktop die toegang biedt tot bedrijfskritieke gegevens. Hiermee kunnen organisaties een breed scala aan werknemersapparaten beveiligen die binnen de organisatie worden gebruikt, terwijl ze de hele levenscyclus van het apparaat beheren, waaronder:

  • Beleidsconfiguratie en handhaving
  • Distributie en beheer van bedrijfsapplicaties
  • Toegangscontrole en multifactor-authenticatie (MFA) met MobileIron Access
  • Bedreigingsdetectie en herstel met MobileIron Threat Defense

MobileIron UEM is een beproefde, veilige, schaalbare en enterprise-ready architectuur die de gebruikerservaring voorop stelt en tegelijkertijd de hoogste kwaliteitsnormen handhaaft. In een zero-trust omgeving wordt aangenomen dat alle toegang tot bedrijfsmiddelen moet worden beperkt totdat de gebruiker zijn identiteit en toegangsrechten heeft bewezen en totdat apparaten een beveiligingsprofielcontrole hebben doorstaan. Om een ​​vertrouwd beveiligingsmodel te bereiken, maakt MobileIron gebruik van een gelaagd beveiligingsmodel. Een gelaagde beveiligingsaanpak op het platform beveiligt gegevens in rust op het apparaat, in apps en in cloudopslag. Gegevens worden ook beveiligd terwijl het zich verplaatst tussen het bedrijfsnetwerk, apparaten en opslagplekken, waardoor organisaties bedrijfsgegevens kunnen beveiligen waar ze ook reizen, met behoud van de privacy van werknemers.

Laat uw bedrijf veilig en veilig groeien met mobiel en cloud

Omdat werknemers een invloedrijkere rol spelen bij de adoptie van technologie binnen organisaties, heeft MobileIron ons UEM-platform ontworpen met zowel IT als gebruikers in het achterhoofd. We hebben er alles aan gedaan om de unieke behoeften van beheerders in evenwicht te brengen en tegelijkertijd de ervaring te behouden die gebruikers gewend zijn geraakt.

MobileIron biedt de veilige basis voor modern werk aan bedrijven van elke omvang over de hele wereld.