Mobile Device Management

Mobiele toestellen op afstand efficiënt configureren en beheren

Mobile Device Management (MDM) is een waardevolle oplossing voor gebruik van zakelijke mobiele telefonie. Voor gebruikers en voor efficiënt beheer van de toestellen en bedrijfsdata op afstand. MDM omvat het configureren, beheren en beveiligen van alle mobiele hardware en de zakelijke data die erop staat. Een eigen appstore voor uw gebruikersgroepen kan daarbij waardevol zijn. Goed MDM zorgt voor productieve mobiele werkplekken en voorkomt dat er wildgroei of ‘schaduw IT’ ontstaat op zakelijke mobiele apparaten. Met alle risico’s voor de veiligheid van gegevens of privacy.

iStock-519577404-1600x400

Configuratie en beheer op afstand

Steeds meer bedrijfsprocessen verlopen tegenwoordig via mobiele applicaties op telefoons en tablets. Daardoor staat er steeds vaker zakelijke data op deze apparaten. MDM maakt het mogelijk om de toestellen automatisch te configureren met een uitrolprogramma (ook wel: enrollment program) en om ze op afstand te beheren. Dat is waardevol om gebruikers en bedrijfsdata goed te beschermen.

Beheerders kunnen hiermee gebruikers ook efficiënter helpen. Bijvoorbeeld door op afstand hun pincode te wijzigen of een toestel te resetten. Of door (gevoelige) bedrijfsdata eraf te halen als een apparaat is kwijtgeraakt. En verandert een gebruiker het wachtwoord van zijn e-mail met zijn laptop of desktopcomputer? Ook die wijziging kan automatisch worden doorgevoerd op mobiele apparaten.

Zakelijk account en uitrolprogramma’s

Zakelijke mobiele telefoons worden op de werkvloer nu vaak niet optimaal benut en het configureren en beheren van de toestellen kost onnodig veel tijd en geld. Dat is zonde en niet nodig. MDM biedt hiervoor uitkomst, zeker in combinatie met een uitrolprogramma van Apple of Samsung en een zakelijk account voor alle zakelijke toestellen. Als apparaten ook voor privégebruik bedoeld zijn, zijn daarnaast ook gewoon privé accounts van bijvoorbeeld Apple (iOS) of Android te benutten.

Als Samsung Gold Partner en één van de eerste twee Nederlandse Apple Authorised Resellers kan Zetacom de enrollment programs (zero touch) van Apple en Samsung uiteraard voor u verzorgen. Ook kunnen wij als vaste partner optimaal adviseren over het gebruik van hun apparaten en tools. Zo zorgen wij dat uw organisatie de mogelijkheden van mobiele apparaten optimaal benut. In de toestellen van Apple en Samsung zijn standaard al heel veel oplossingen voorbereid. Die kunnen met MDM geactiveerd worden. Lees hier hoe dit precies werkt.

iStock-627261422-1600x400

Eigen appstore in uw MDM-omgeving

Wilt u een eigen app store voor gebruikers of verschillende gebruikersgroepen in uw organisatie? Wij kunnen voor u een eigen app store in de MDM-omgeving realiseren, bijvoorbeeld met apps van Android, Apple of uw eigen applicaties. Door gebruikersgroepen aan te maken voor de behoeften van de verschillende soorten gebruikers, kunnen medewerkers door hun rol eenvoudig gekoppeld worden en vinden zij direct de apps die voor hen van belang zijn. Of het nu gaat om technici of bijvoorbeeld medewerkers van de afdeling Sales of Marketing.

Dataroaming

Hebben uw gebruikers voor hun werk met hun toestel regelmatig mobiel contact met het buitenland? Dan kijken wij naar de beste oplossing voor uw dataroaming wensen. Dat is vooral belangrijk voor contact met mensen buiten de Europese Unie (EU), maar ook binnen de EU zijn er kleine verschillen tussen providers. Sommige providers doen bijvoorbeeld wat extra. Dat kan voor u misschien juist voordeliger zijn.