Netwerk Security

Netwerk Security is essentieel voor ieder netwerk

 

Netwerkbeveiliging is voor iedere organisatie van groot belang, ook met het oog op de privacywetgeving (AVG/GDPR). De gehele organisatie van Zetacom is hiervoor gecertificeerd (ISO 27001 en NEN7510 voor de zorg). De netwerkbeveiligingsnormen van Zetacom voldoen dan ook volledig aan de wet- en regelgeving. Onze kennis en expertise op dit gebied delen wij graag met onze klanten. 

Zetacom cloud

Essentiel onderdeel van het netwerk

Netwerkbeveiliging is een essentieel onderdeel van ieder netwerk – groot en klein – tegen hackers, cybercriminelen en virussen. Afdoende netwerkbeveiliging is essentieel bij aanvallen op het netwerk, waardoor belangrijke informatie plotseling kan verdwijnen of op straat komt te liggen. Ook moet rekening worden gehouden met technologische ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen.

Netwerkbedreigingen komen steeds vaker van binnenuit in plaats van buitenaf (internet). De toename van draadloze apparaten (medische apparatuur, smartphones, tablets) en de opkomst van het Internet of Things (IoT) zijn de oorzaak. Het is daarom noodzakelijk om al deze toepassingen beveiligd en gereguleerd toegang te geven tot het netwerk.

Netwerk Access Control

Niet iedere gebruiker heeft toegang tot dezelfde data op het netwerk. Denk hierbij aan: gastgebruik, diversiteit aan functies binnen uw organisatie en de daaraan gekoppelde toegang tot verschillende soorten informatie. Ook de sterke stijging van slimme apparaten die afhankelijk zijn van netwerkconnectiviteit, moeten de juiste aandacht krijgen. Netwerk Access Control (NAC) is hiervoor de oplossing.

Bij Netwerk Access Control kunt u denken aan het reguleren van de rechten van medewerkers en gasten op device niveau, inclusief waar deze gebruikers zich binnen het netwerk mogen begeven.

Zetacom-fotos-datacentrum-2

Bescherming van uw netwerkomgeving

Zetacom werkt uitsluitend met wereldwijd toonaangevende fabrikanten, die de hoogste waardering hebben volgens Gartner. Fortinet is er daar één van en biedt de best mogelijke bescherming voor uw netwerkomgeving, voor bedreigingen van binnen en van buiten.

WiFi

Aruba (Hewlett Packard Enterprise company) is de marktleider op het gebied van innovatieve en veilige WiFi-infrastructuur oplossingen. De kracht van Aruba zit in de ontwikkeling en toevoeging van flexibele en innovatieve softwaretoepassingen. Een ideale basis voor onafhankelijke Network Access Control. Toepassingen als gastgebruik, Internet of Things (IoT), smart devices, geavanceerde management tooling, locatiebepaling, asset tracking en indoor way finding vragen om goede regulering op uw netwerk. Daarnaast biedt Aruba de perfecte basis voor andere toepassingen, zoals: VoWLAN en zorgalarmeringen in de breedste zin.