Stille Ontruiming

Alles voor een veilige en betaalbare stille ontruiming

Als patiënten of cliënten in de zorg zichzelf niet kunnen redden bij een calamiteit, is er wettelijk een verplichting tot stille ontruiming. Hierbij worden zorgverleners persoonlijk op de hoogte gesteld van de exacte locatie van een calamiteit. Bij brand kunnen zij dan de noodzakelijke maatregelen nemen voor het ontruimingsplan, waarbij de rust intern bewaard blijft.

iStock-840758806-1600x400

Installatie voor stille ontruiming

Zetacom heeft alle kennis en ervaring in huis om te zorgen voor goede en praktijkgerichte oplossingen die voldoen aan de landelijk geldende norm (NEN2575). Om panieksituaties te voorkomen, wordt een stil alarm afgegeven zonder veel geluid, maar alleen gericht aan de juiste medewerkers via hun pieper, handset of smartphone. Zij zetten de evacuatie vervolgens in gang. De installatie wordt gekoppeld aan de brandmeldcentrale en kan met verschillende systemen werken (zoals DECT, Wi-Fi, private gsm of PZI).

Altijd veilig (NEN2575), betaalbaar én praktijkgericht

Een ontruimingsinstallatie moet voldoen aan de landelijke norm NEN2575. Hierin is vastgelegd dat de installatie een bepaalde tijd moet blijven werken tijdens brand. Daarom worden bepaalde eisen gesteld aan bijvoorbeeld de bekabeling en noodstroom. Ook worden sinds 2013 eisen gesteld aan de gebruikte systemen (zoals DECT, Wi-Fi, private gsm of PZI). Om een stille ontruimingsinstallatie ‘redundant’ te maken, kunnen investeringskosten flink oplopen. Zetacom zorgt voor goede en veilige oplossingen die bovendien betaalbaar zijn. Daarom hebben wij ook PZI-installaties (piepersystemen) in ons productportfolio. In veel gevallen kunnen wij daarmee een betrouwbare en betaalbare oplossing bieden die voldoet aan alle eisen.

iStock-516324426 1600x400

Onafhankelijk advies voor uw ideale oplossing

Wat uiteindelijk de beste oplossing is, verschilt per situatie. Als uw ICT-specialist en system integrator geeft Zetacom altijd onafhankelijk advies over beschikbare oplossingen op de markt. Uit ons brede portfolio van verschillende leveranciers stellen wij de voor u meest geschikte integrale oplossing samen. Uiteraard betrouwbaar, betaalbaar én volgens alle veiligheidsnormen.

Medische Alarmering

Voor medische alarmering werden vroeger vaak verschillende losse systemen naast elkaar gebruikt. Tegenwoordig zijn dit steeds vaker slimme, geïntegreerde oplossingen die zorgen voor veilige en meer efficiënte alarmering. Daarmee is ook meer rust te creëren op de werkvloer en voor patiënten. Bijvoorbeeld als het gaat om eenpersoonskamers of meer rust bij intensieve verzorging op de intensive care.