Samen uw organisatie gereed maken voor de toekomst

Zo zijn we u van dienst

Iedere organisatie heeft zijn eigen uitdagingen. Zetacom helpt klanten daarbij door te zorgen voor betere samenwerking, bereikbaarheid en werkprocessen. Van het MKB tot de groot zakelijke markt en in het bijzonder de gezondheidszorg. Onze focus ligt daarbij op het gebruiksgemak van oplossingen voor eindgebruikers en het rendement voor de organisatie. Daarom blijft Zetacom ook na het realiseren van een oplossing als partner meedenken en meewerken aan het gebruik en de doorontwikkeling.

In 4 stappen de best passende oplossing

Een werkplek die past bij de gebruiker

Samenwerken

Help medewerkers om meer te bereiken met een werkomgeving die flexibel, slim en veilig is. Creëer kansen om samen te werken. Waar mensen ook werken en vanaf ieder apparaat.

Zetacom zorgt ervoor dat dagelijks tienduizenden mensen prettig en bovenal veilig werken. Op iedere plek en met welke apparatuur zij ook werken. We doen dat door hen te voorzien van de best passende verbindingen, apparatuur én het beheer.

Goed samenwerken, begint met goed bereikbaar zijn voor collega’s, klanten en relaties. Op verschillende manieren en bij voorkeur op één nummer. Daarbij is het handig als de telefoniste ook weet of u beschikbaar bent. Bereikbaarheid via één nummer regelen wij door vaste en mobiele nummers te koppelen.

Klantcontact  

Klanten stellen steeds hogere eisen aan uw bereikbaarheid, service en hun customer experience. Klanttevredenheid is sterk afhankelijk van hoe klanten worden opgevangen door uw Klant Contact Center (KCC). Zetacom is specialist in het implementeren van KCC’s. Onze oplossingen helpen organisaties van klein tot groot om hun klanten perfect te bedienen.

Drie belangrijke pijlers voor uw Klant Contact Center   

Lees verder

Klantenservice: doorbreek de neerwaartse spiraal           

Lees verder

Gemeenten Hoeksche Waard optimaal bereikbaar         

Lees verder

Productiviteit

Creëer een gunstige omgeving waarin medewerkers (samen) optimaal kunnen presteren. Dat vereist een werkplek die voldoet aan hun behoeften en verwachtingen. Ze moeten altijd en overal eenvoudig én veilig bij bestanden kunnen, met een netwerk en verbindingen die stabiel en snel zijn.

Medewerkers willen kunnen aanschuiven waar of bij wie ze maar willen. En met het apparaat dat ze daar het best kunnen gebruiken. Zetacom maakt het mogelijk en zorgt voor goede integratie van communicatiemiddelen (Unified Communications) voor bijvoorbeeld instant messaging (chats), computer-telefonie integratie, beschikbaarheidsinformatie en video-conferenties. Ideaal voor organisaties die hun productiviteit en effectiviteit op de werkvloer verder willen verbeteren.

Werken waar u maar wilt

Een werkplek die voldoet aan de verwachtingen van de gebruiker. Daar gaat het om. Altijd eenvoudig en veilig bij bestanden kunnen. Met een stabiele verbinding die dat mogelijk maakt. Toch geeft dat nogal eens hoofdbrekens. Wij zorgen ervoor, met als motto: de werksituatie bepaalt de behoefte. Waar gebruikers ook zijn.

Thuiswerkers:

Prettig aan de slag alsof u op het werk bent

Thuis wilt u prettig en veilig kunnen werken, alsof u op het werk bent. Een klant belt u op kantoor, maar u neemt gewoon thuis op. U kunt niet bij een vergadering zijn? Neem gewoon op afstand deel aan de meeting. Ligt uw laptop nog op de zaak? Werk thuis achter uw privé computer, gewoon met al bestanden in de cloud. U werkt alsof u op het werk bent. Wat uw wensen ook zijn: Zetacom ze realiseren. Uiteraard ook altijd met de focus op veiligheid van informatie.

Onderweg:

Slimme apps en overal veilige toegang

Uw werkplek is waar u bent. Met de apparatuur die u op dat moment gebruikt. De ene keer is dat een laptop of desktop, de andere keer een tablet of smartphone. U wisselt snel en veilig informatie uit, met collega’s op kantoor en met klanten. Dit bedoelt Zetacom met onbezorgd werken.

Op het werk:

Flexibel en bereikbaar met een snel, betrouwbaar netwerk

Aanschuiven waar of bij wie u wilt. Altijd met de juiste gegevens en bestanden bij de hand. Dat is prettig werken. Met een apparaat dat u gemakkelijk meeneemt of u logt snel even in op de computer van een collega. U hebt al uw bestanden onder handbereik, met een stabiele en razendsnelle internetverbinding. Zetacom zorgt dat het werkt: snel, altijd en veilig. En voor collega’s en klanten bent u natuurlijk altijd gemakkelijk bereikbaar, bij voorkeur op één nummer. Daarvoor koppelen wij uw vaste en mobiele nummer (VaMo integratie).

Samen uw organisatie voorbereiden op de toekomst

Door uw bedrijfsproces als uitgangspunt te nemen, betrekken wij meerdere afdelingen bij uw oplossing. Hun wensen en eisen brengen wij in kaart. Deze vertalen we samen en bieden zo oplossingen die uw organisatie vooruit helpen. Nu en later. En voor iedereen.

De directie

Helder advies over toekomstvast ondernemen

Telecom en ICT. Voor een directieteam moet het gewoon werken. Dat snappen we. Toch nemen wij daar niet zomaar genoegen mee. Wij kijken graag verder. Bij ons is de vraag van een klant niet automatisch de daadwerkelijke klantbehoefte. Soms zit daar een grotere vraag achter. Daardoor kunnen wij betere oplossingen creëren voor uw daadwerkelijke behoeften.

Daarom kijken wij graag samen naar uw bedrijfsproces en duiken niet direct in de oplossing. Zo helpen wij organisaties pas echt vooruit en worden ze ook echt toekomstvast. Wat levert het u op? Dat is ons uitgangspunt. Een belangrijke kernvraag is daarom: wie is waarmee geholpen? Met die blik kunnen telecom en ICT uw werkprocessen optimaliseren en zetten wij slimme oplossingen in op de juiste plek. Natuurlijk verliezen we daarbij uw kostenefficiency niet uit het oog.

Last but not least. Bij alles ligt onze focus op uw digitale veiligheid en privacy. Niet alleen vanwege de wetgeving, maar ook voor uw continuïteit en imago. U wilt tenslotte niet dat uw bedrijfs- en klantgegevens in verkeerde handen komen of op straat komen te liggen.

ICT manager

Eenvoudig beheer en focus op veiligheid van gegevens.

Technische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. De kennis bijhouden, is een steeds grotere uitdaging. Tegelijkertijd worden uw gebruikers en klanten steeds veeleisender. Vaak hebben zij zelf de nieuwste apparatuur en dat schept verwachtingen.

 

Wij zien de rol van ICT managers daardoor verschuiven naar die van informatiemanager en regiemanager. Zij zijn minder bezig met gebruikers en meer met de ontwikkeling van de organisatie en interne processen. Standaard werkzaamheden worden uitbesteed. Afspraken leggen we vast (in SLA’s) en evalueren we periodiek (aan de hand van KPI’s). Ook helpen wij bij het kiezen en installeren van apparatuur en apps die passen bij de taak en rol van gebruikers. Altijd met de focus op veiligheid van gegevens en veilig gebruik.

 

Doordat oplossingen steeds meer schaalbaar zijn (zoals licenties per werkplek) wordt het beheer gelukkig een stuk overzichtelijker. Dat geldt voor het inrichten en onderhouden van werkplekken en voor de periodieke kosten per werkplek.

Personeelsmanager

Aantrekkelijke werkgever met passende oplossingen per functie.

Goed en passend personeel werven is lastig. Goede medewerkers behouden net zo. Hen voorzien van apparatuur en apps waarmee zij prettig kunnen werken – wanneer en waar zij willen – helpt sterk bij het vergroten van de medewerkerstevredenheid. Dat ervaren wij en onze relaties. En die ervaringen delen wij graag.

Personeel is het kostbaarste ‘bezit’ van een organisatie. Medewerkers en zeker kenniswerkers weten precies wat zij willen en nodig hebben. Toch zien wij zeer regelmatig dat ICT-afdelingen en gebruikers niet op één lijn liggen. De rol van de HR-afdeling blijft daarbij nog vaak onderbelicht.

HR kan hierbij een grotere rol spelen en die rol gaat in onze ogen nog verder. Veilig omgaan met informatie en apparatuur in organisaties is vooral een kwestie van houding, gedrag en adoptie van de gebruikers. Juist hier kan HR een grote bijdrage leveren. Denk bijvoorbeeld aan: huisregels en de procedures rond in- en uitdienst treden (bestanden, wachtwoorden etc.).  

Zetacom heeft een 4-stappenplan voor implementatie van Veilig Werken. Focus op adoptie is de afsluitende stap. Want digitale veiligheid valt of staat met de zwakste schakel.

Financieel manager

Duidelijke rapportages en betalen voor wat je echt nodig hebt.

Wanneer komen welke investeringen op uw organisatie af? Zijn declaraties eenvoudiger te verwerken? Kunnen de standaardkosten lager? Betalen voor wat je echt nodig hebt en gebrek aan overzichtelijke rapportages. Het zijn allemaal vragen en thema’s die wij en financieel managers in de praktijk regelmatig tegenkomen. Zetacom schept duidelijkheid en helpt met passende oplossingen.

Want het is echt niet altijd noodzakelijk om een nieuwe telefooncentrale of server te kopen. Dat geldt ook voor software. Een oplossing in de cloud kan vaak een goed alternatief zijn, zonder eenmalige investering.

Voor gebruikers zijn er slimme apps te over. Wij weten welke uw organisatie helpen om efficiënter en prettig te werken. Denk bijvoorbeeld aan parkeer apps of werkbon apps.

Zorgmanager

Zorgsystemen naar wens voor cure en care.

Techniek moet gewoon voor u werken. Zorgeloos en bovenal betrouwbaar. Zetacom is gespecialiseerd in op maat gemaakte zorgsystemen. Samen met u en onze gerenommeerde leveranciers en partners zoeken we naar betrouwbare en passende zorgoplossingen voor uw (communicatie)wensen. U houdt daarbij altijd één aanspreekpunt: Zetacom. Inmiddels maakt meer dan 25% van de Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen gebruik van onze oplossingen en service.

Als leidende ICT-speler in de gezondheidszorg heeft Zetacom een zeer breed portfolio aan zorgsystemen: van verpleegoproepsystemen, alarmservers, extramurale zorg oplossingen, persoonsalarmering, camerabewaking en huisautomatisering tot bijvoorbeeld ontruimingsinstallaties.

Receptionist(e)

Collega’s en relaties op iedere gewenste manier te woord staan.

Receptionisten wil direct zicht op wanneer collega’s bereikbaar zijn en relaties op elke gewenste manier te woord kunnen staan. Toch moeten zij in de praktijk regelmatig ‘leuren’ met inkomende berichten zoals telefoontjes, e-mails en contactverzoeken via de website.

Wij merken regelmatig dat de receptie niet betrokken zijn bij beslissingstrajecten rondom bereikbaarheid. Dat is een gemiste kans! Zeker in deze tijd dat collega’s mobieler werken. Daardoor is het voor receptionisten steeds lastiger om inkomende berichten (naast telefoon ook online chats en social media) direct goed door te zetten en mensen bij de juiste persoon aan te kondigen. Moderne oplossingen bieden uitkomst.

Met een geïntegreerde oplossing voor vast en mobiele communicatie zijn allerlei oplossingen beschikbaar die receptionisten inzicht geven. Daardoor kunnen zij direct, efficiënt en klantvriendelijk handelen. Dat geeft direct een positieve impuls aan uw klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid.