Blog

Krijg inzicht in uw gebruikerservaringen en vereenvoudig uw operationeel netwerkbeheer met AI

19 mei 2021
Uw draadloos netwerk beperkt zich tegenwoordig niet langer tot één enkel toegangspunt en een eenvoudig client device. Door nieuwe mobiele toepassingen en het Internet of Things ontpopte uw draadloze infrastructuur zich de laatste jaren tot de ruggengraat van uw bedrijf dat apparaten in verbinding brengt en data verzamelt via sensoren op uw netwerkapparatuur. Een feilloos werkende draadloze infrastructuur is dus van cruciaal belang om de continuïteit in uw bedrijf te garanderen. Dankzij Zetacom kunt u met Aruba User Experience Insight of kortweg UXI de gezondheid van uw netwerk valideren en lost u problemen op voor ze uw dagelijkse gebruikerservaringen beïnvloeden. 

Het opsporen van netwerkproblemen kan een ontmoedigende taak zijn voor IT-teams. Het identificeren van de belangrijkste problemen is vaak geen eitje wanneer uw team overspoeld wordt met waarschuwingen van verschillende monitoringsystemen of rechtstreekse rapportages van gebruikers. Het gevolg is dat problemen die onmiddellijke aandacht vereisen wel eens over het hoofd worden gezien. Aruba User Experience Insights helpt uw team prioriteiten stellen en versnelt de tijd tot detectie én oplossing van uw netwerkproblemen.

Krijg inzicht in gebruikerservaringen

Aruba UXI is een cloud-gebaseerde applicatie die performance monitoring van uw draadloos netwerk mogelijk maakt. Door het netwerk continu te bewaken en te testen vanuit het perspectief van de gebruiker, is het gemakkelijker dan ooit om wifi-problemen te scheiden van andere issues die van invloed zijn op DHCP, DNS of cloudconnectiviteit. UXI neemt dus de rol van een eindgebruiker aan en evalueert de prestaties, connectiviteit en responsiviteit van zowel uw netwerkinfrastructuur als van uw interne en externe diensten. Dit zogenaamde ‘outside-in perspectief’ wordt aan u gepresenteerd via een eenvoudig, intuïtief dashboard dat wordt aangedreven door machine learning en een proactieve manier biedt om problemen op te lossen voordat ze uw bedrijfscontinuïteit beïnvloeden. UXI is bovendien eenvoudig te configureren, implementeren en beheren, en biedt onmiddellijk inzicht.

Analyseer op basis van AI

UXI maakt gebruik van AIOps-mogelijkheden en on-site sensoren om automatisch diverse problemen te identificeren die van invloed kunnen zijn op bekabelde, draadloze en WAN-toegang. Deze sensoren bootsen gebruikers- en IoT-gedrag na door zich toegang te verlenen tot en gebruik te maken van applicaties. Bij het detecteren van een probleem, analyseert UXI de ernst met behulp van machine learning algoritmen, en groepeert het de problemen die onmiddellijke aandacht vereisen. Deze incidenten worden vervolgens gemarkeerd op het dashboard, waardoor uw medewerkers onmiddellijk worden gewaarschuwd en het probleem snel en proactief kan worden opgelost zonder frustrerende en tijdrovende troubleshooting.

Bewaak uw applicaties en netwerk

De UXI-sensoren bewaken zowel on-premise, datacenter- en cloud-gebaseerde bedrijfstoepassingen. Zo kunt u de sensor configureren om in en uit te loggen bij webapplicaties, op links te klikken, formulieren in te vullen en diverse webinteracties uit te voeren. Het UXI-dashboard rapporteert dan over de algehele gezondheid van deze applicaties. De sensoren worden bovendien geleverd met een uitgebreide bibliotheek van vooraf geconfigureerde populaire tests. UXI-sensoren maken ook gebruik van dynamische packet captures die worden geüpload naar de cloud wanneer problemen worden gedetecteerd. De packet capture-gegevens zijn van onschatbare waarde voor het grondig oplossen van problemen en het vaststellen van de hoofdoorzaak.

Voordelen van Aruba UXI

  • Proactief inzicht in gebruikerservaringen
  • Dynamische packet captures
  • Cloud-geleverde updates
  • Inzichten voor elke netwerkomgeving
  • Webhooks voor directe meldingen
  • 24/7 hulp via Aruba Live Chat

Aruba UXI is de ideale oplossing voor tal van bedrijven en organisaties: van retailorganisaties, zakelijke dienstverleners en (lokale) overheden tot zorg- of onderwijsinstellingen. Zetacom ondersteunt u bij het onderhouden van een feilloos werkende draadloze infrastructuur en helpt u bij de implementatie van UXI. Ook daarna kunt u rekenen op de snelle technische ondersteuning en support van onze experts.

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie ontvangen over eenvoudig netwerkbeheer met Aruba UXI? Onze experts helpen u graag op weg. Neem vandaag nog contact op met onze netwerkspecialisten: Bel 088 938 2200, of vul het contactformulier in.