Netwerkveiligheid

Veilig netwerk door goede firewall en toegangscontrole (NAC)

Veilig netwerk door goede firewall en toegangscontrole

Zetacom adviseert om altijd veiligheidsmaatregelingen te treffen voor uw netwerk. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn uw firewall en de veiligheidsregels via Netwerk Access Controle (NAC).

 

Netwerk Access Controle (NAC)

Met Netwerk Access Controle (NAC) is het mogelijk om regels op te stellen voor veilig gebruik van uw netwerk. Gebruikers worden hierbij herkend, ook als ze inloggen via een ander apparaat dan ze meestal doen. NAC (ook wel Network Admissie Control genoemd) versterkt de beveiliging van het eigen netwerk door alleen toegang te verlenen tot het netwerk en endpoint-apparaten, volgens uw veiligheidsbeleid. Een ideale oplossing voor organisaties waar gebruikers zelf apparaten meenemen (Bring Your Own Device) naar hun werk of waar medewerkers ook thuiswerken.

De NAC-oplossing wordt eenmalig ingesteld. Dit kan Zetacom voor u doen. Daarna worden gebruikers en apparaten herkend door uw netwerk. Bij vreemd gedrag en onbekende gebruikers of apparaten worden zij automatisch in een andere omgeving geplaatst. Hierdoor blijven uw bedrijfsomgeving en gegevens veilig voor de andere gebruikers.

Voordelen:

  • Inzicht via een dashboard
  • Controle van gebruikers, producten en gasten.
  • Vreemd gedrag in quarantaine plaatsen.
  • Beveiligen van poorten.
  • Gastenportaal in eigen huisstijl.

Neem contact met ons op

Firewall

Zorgen voor een veilig netwerk is tegenwoordig essentieel voor organisaties. Zetacom werkt hiervoor alleen met oplossingen van de allerbeste leveranciers. Op het gebied van firewalls zijn wij partner van Fortinet.

ICT-infrastructuren groeien continu. De complexiteit en dynamiek nemen toe, maar ook de gevaren worden geavanceerder dan voorheen. Voor de veiligheid van uw netwerk en het beheer van verschillende securitycomponenten is onderlinge samenhang zeer belangrijk. Fortinet zorgt hiervoor met de Security Fabric: een breed, geïntegreerd systeem van oplossingen dat automatisch reageert op bedreigingen. Alle koppelingen zijn centraal te beheren. Dit kunt u zelf doen of Zetacom voor u laten doen.