DUO Market Research doet onafgebroken onderzoek dankzij NFON en Zetacom

NFON telefonie

15 juli 2021

DUO Market Research is een zelfstandig, fullservice marktonderzoeksbureau gespecialiseerd in onderzoek op het gebied van imago, klanten, beleving, medewerkers, leden, media en de arbeidsmarkt. Vanuit hun kantoor in Utrecht verzorgen zij met 23 medewerkers zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek op maat. Om hun klanten optimaal en efficiënt te kunnen bedienen beschikt DUO Market Research over een in-house locatie om kwalitatief onderzoek uit te voeren, in de vorm van groepsdiscussies of diepte-interviews. Ter ondersteuning beschikken zij in deze ruimte zij ook over een conferentietelefoon, televisie en internetverbinding. Kwantitatief onderzoek doen zij voornamelijk online, maar ook schriftelijk en telefonisch. Hiervoor beschikken zij over een callcenter.

Toekomstgericht ondernemen start met een goede basis

Vanuit de ambitie om te groeien, alsmede de wens om kosten te besparen stapte DUO Market Research (in 2016) over op de cloud telefonieoplossing van NFON. Toen het marktonderzoeksbureau kort daarop plannen maakte om te verhuizen naar een toekomstgericht nieuw pand wilden zij ook hun bereikbaarheid en connectiviteit verder optimaliseren. Nicole Poppelaars, Office Manager bij DUO Market Research: “In het oude pand voldeed de oorspronkelijke infrastructuur helaas niet aan de vereisten om optimaal van de NFON cloud telefonieoplossing te kunnen profiteren. Het was een ratjetoe aan kabels en ontoereikende switches. De bereikbaarheid kon verbeterd en ook de ouderwetse, rommelige en luidruchtige patchkast was een doorn in het oog voor de medewerkers.” De verhuizing creëerde extra momentum om dit aan te pakken.

Het keuzetraject

Voor de verhuizing vroeg DUO Market Research meerdere offertes op, waaronder ook bij Zetacom. Het viel het onderzoeksbureau op dat veel voorstellen veel te ingewikkeld of veel te uitgebreid waren. Zo niet bij Zetacom. Poppelaars: “Zetacom voegt als ICT-partner waarde toe door ons te koppelen aan een goede technische salesconsultant die onze wensen weet te vertalen naar de benodigde technische oplossingen, binnen het vastgestelde kader. Hoewel de mogelijkheden oneindig zijn, is een budget dat niet en dan moet je er op kunnen vertrouwen dat jouw ICT-partner tot de beste oplossing komt. En dat doen wij bij Zetacom. De keuze was daarom uiteindelijk snel gemaakt.”

“Hoewel de mogelijkheden oneindig zijn, is een budget dat niet en dan moet je er op kunnen vertrouwen dat jouw ICT-partner tot de beste oplossing komt. En dat doen wij bij Zetacom.”

Naadloze overgang van oud naar nieuw

Op de nieuwe locatie heeft Zetacom de infrastructuur van A tot Z aangepakt, van de patchkast tot en met de werkplekken. Ook werd de inrichting van het NFON communicatieplatform getoetst om DUO Market Research alle mogelijkheden te bieden om optimaal onderzoek te doen in de nieuwe situatie. Poppelaars: “het was een groot pluspunt dat we tijdens de verhuizing de werkzaamheden konden voortzetten omdat we de configuraties van de telefonie naadloos konden overzetten.” De medewerkers konden hun vaste telefoons simpelweg oppakken en weer inpluggen op de nieuwe werkplek en de continuïteit van de bedrijfsactiviteiten is geen moment in het gedrang geweest. Bovendien is het kantoor nu netjes ingericht met een stille, mooie patchkast en kabels die goed zijn weggewerkt. “De nieuwe ICT-oplossingen in ons mooie nieuwe pand helpen ons om zelf ook toekomstgericht te ondernemen. Wij zijn klaar voor de toekomst,” sluit Poppelaars af.
Dick Dompeling, algemeen directeur bij Zetacom: “Bereikbaarheid, zowel telefonisch als online, is voor een marktonderzoeksbureau essentieel. Onderbrekingen hebben direct impact op de kwaliteit van de dienstverlening. Dankzij DUO Market Research kunnen bedrijven adequaat inspelen op relevante ontwikkelingen. Wij zijn er trots op dat wij daar aan kunnen bijdragen.”

Contact

Wilt u meer weten over Cloud-telefonie?  Bel 088 938 2222 of neem gerust contact met ons op.