Nieuws

Persbericht: Avedon Capital Partners neemt Detron en Zetacom over

Zoetermeer, 15 februari 2023

Persbericht: Avedon Capital Partners neemt Detron en Zetacom over

ICT-dienstverleners Detron en Zetacom en Avedon Capital Partners hebben overeenstemming bereikt over de gelijktijdige overname door Avedon Capital Partners van Detron en Zetacom. Hiermee ontstaat één van de grootste onafhankelijke managed services providers van Nederland, met ruim 600 medewerkers. Het nieuwe bedrijf zal worden geleid door Tom Tank (CEO), Mark Fait (CFO), Emile Jongboer (CCO) en Dick Dompeling (Directeur Zetacom).

De afgelopen jaren hebben Detron en Zetacom hard gewerkt aan professionalisering, kwaliteit en autonome groei. Als nieuwe aandeelhouder wil Avedon Capital Partners verdere groei faciliteren én versnellen. Willem van der Veer, Investment Director bij Avedon Capital Partners:

“Detron en Zetacom zijn sterk gepositioneerde bedrijven met specialistische kennis en expertise in het realiseren en beheren complexe ICT-omgevingen. Daarnaast beschikken ze over een sterke bedrijfscultuur en een grote dosis ambitie. Dit past uitstekend bij Avedon. Wij zijn zeer verheugd om deze bedrijven samen met het management naar een volgend niveau te gaan brengen. Wij zullen het management gaan ondersteunen bij het realiseren van verdere organische groei en overnames.”

CEO Tom Tank:

“Met vereende krachten combineren we beide bedrijven om direct één van de grootste Nederlandse managed services providers te worden op het gebied van werkplekbeheer, UC, networking & security, (healthcare) automation and alarming. Klanten gaan zeker profiteren van de grotere schaal en veelzijdige expertise, maar ook onze medewerkers zullen voordeel hebben van deze sterke combinatie.”

Samen beschikken Detron en Zetacom over een uitzonderlijke combinatie van expertises. De samenwerking biedt interessante kansen voor cross-selling, met name op IT-gebied, en zorgt voor een breed portfolio met een aantrekkelijk dienstenaanbod.

“Het samenbrengen van Detron en Zetacom is een fantastische volgende groeifase voor ons allebei en creëert een hele sterke speler in de Nederlandse (zorg)markt.” – Dick Dompeling

De beoogde overname is nog afhankelijk van o.a. goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Naar verwachting zal de overname in de komende maanden worden afgerond. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

Over Detron
Detron is dé onafhankelijke IT- & telecom-partner met 425 medewerkers en een focus op de Digital Workspace, inclusief de achterliggende infrastructuur, connectiviteit en security. Detron heeft haar hoofdkantoor in Veenendaal en vestigingen in Den Bosch, Raamsdonksveer, Heerlen en Barneveld.

Over Zetacom
Zetacom is de ICT-specialist en systemintegrator voor naadloze, integrale communicatieoplossingen. Zetacom helpt organisaties om werkprocessen, bereikbaarheid en samenwerking te verbeteren, dankzij slimme technologie. Er werken ruim 200 medewerkers vanuit het hoofdkantoor in Zoetermeer en vestigingen in Den Bosch, Breda en Apeldoorn.

Over Avedon Capital Partners
Avedon Capital Partners is een participatiemaatschappij met kantoren in Amsterdam en Düsseldorf, die zich richt op groeiende mid-market ondernemingen in de Benelux en DACH regio’s. Avedon ondersteunt ambitieuze ondernemers en managementteams bij het versnellen van organische groei, internationale expansie en/of een buy-and-build strategie. Avedon richt zich op bedrijven in vier sectoren: i) business services, ii) software & technology, iii) smart industries en iv) consumer & health. Kijk voor meer informatie op www.avedoncapital.com.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Shane van Hengel via marketing@zetacom.nl.