Blog

Dit is wat Network as a Service (NaaS) de zorg kan brengen

Zoetermeer, 5 september 2023

De groeiende vraag naar digitale gezondheidsdiensten en geavanceerde medische technologieën brengt nieuwe uitdagingen met zich mee voor zorgorganisaties. Ze kunnen bijvoorbeeld niet zonder een betrouwbaar en veilig netwerk, maar dat vraagt om een investering en intensief beheer. Gelukkig biedt Network-as-a-Service (NaaS) uitkomst.  

 

Wat is NaaS?

Network as a Service (NaaS) is een flexibele en schaalbare netwerkdienst die zorgorganisaties in staat stelt om hun volledige netwerkinfrastructuur uit te besteden aan een externe serviceprovider, zoals Zetacom. In plaats van te investeren in dure netwerkapparatuur en onderhoud, betalen organisaties een maandelijkse abonnementsprijs voor toegang tot een volledig beheerd netwerkplatform. Met deze innovatieve oplossing profiteren zorginstellingen dus van een hoogwaardig netwerk, zonder de complexiteit van beheer.

 

Voordelen van NaaS voor zorgorganisaties

Simpel gezegd is NaaS dus een waardevolle route naar een verbeterde netwerkervaring in de gezondheidszorg. NaaS helpt zorgorganisaties klaarstomen voor de toekomst. Maar er zijn meer voordelen aan deze oplossing:

 

Kostenbesparing


Door te kiezen voor NaaS hoef je als zorgorganisatie niet te investeren in dure hardware en infrastructuur. Zo kun je kapitaaluitgaven drastisch verminderen en kun je budgetten vrijmaken voor andere essentiële behoeften binnen de organisatie.

 

 

Schaalbaarheid en flexibiliteit


Zorgorganisaties hebben vaak te maken met veranderende netwerkbehoeften, vooral bij uitbreidingen of nieuwe diensten. NaaS biedt de flexibiliteit om eenvoudig op- of af te schalen op basis van de behoeften van de organisatie, waardoor ze zich kunnen aanpassen aan de steeds veranderende eisen.

 

 

Expertise en ondersteuning


Met NaaS krijgen zorgorganisaties toegang tot de expertise en ervaring van de NaaS-provider, zoals Zetacom. Daarmee heb je altijd een team van gespecialiseerde technici tot je beschikking die continu het netwerk monitoren, onderhouden en eventuele problemen oplossen.

 

 

Gegevensbeveiliging en compliance


Zeker in de gezondheidszorg is gegevensbeveiliging van cruciaal belang. NaaS-providers, zoals Zetacom, implementeren geavanceerde beveiligingsmaatregelen om patiëntgegevens te beschermen en ervoor te zorgen dat de netwerken voldoen aan de strikte nalevingsnormen en regelgeving.

 

Zetacom: jouw partner voor Network-as-a-Service in de zorg

Als vertrouwde ICT-partner in de gezondheidszorg begrijpt Zetacom de complexe behoeften van zorgorganisaties. Met onze NaaS-oplossing bieden we een betrouwbaar, veilig en schaalbaar netwerk dat naadloos aansluit op de unieke eisen van jouw zorginstelling. Ons team van ervaren professionals staat altijd klaar om de netwerkprestaties te optimaliseren, gegevens te beschermen en te zorgen voor ononderbroken communicatie. Met Zetacom als jouw NaaS-provider kan ook jouw organisatie zich richten op de belangrijkste taak: het verlenen van de best mogelijke zorg aan patiënten.

Wil jij weten hoe wij dit doen? Onze experts op het gebied van Networking & Security vertellen je er graag meer over. Laat je gegevens hier achter en dan bellen wij je snel terug.