Blog

Blog: Veilige netwerkoplossingen in de zorg - Universele Infrastructuur met Zetacom en HPE Aruba

Zoetermeer, 5 september 2023

Veilige netwerkoplossingen in de zorg: Universele Infrastructuur met Zetacom en HPE Aruba

De zorgsector zet steeds meer in op digitalisering. Daarbij is een veilig en betrouwbaar netwerk van cruciaal belang. Het beschermen van patiëntgegevens en het faciliteren van vlekkeloze communicatie tussen zorgverleners zijn essentieel voor een effectieve en efficiënte gezondheidszorg. Om deze uitdagingen aan te pakken, hebben Zetacom en HPE Aruba de handen ineengeslagen om geavanceerde netwerkoplossingen te bieden die de zorgsector een veilige toekomst geven.

Nieuwe kansen met nieuwe uitdagingen

De behoefte aan technologische zorgoplossingen groeit voortdurend. Digitale patiëntendossiers, medische apparatuur op afstand en geavanceerde communicatieplatforms vormen de ruggengraat van de zorg van vandaag. Maar deze vooruitgang brengt ook uitdagingen met zich mee op het gebied van gegevensbeveiliging en privacy.

Het beschermen van gevoelige patiëntinformatie is van het grootste belang, aangezien onbevoegde toegang of datalekken catastrofale gevolgen kunnen hebben. Daarnaast is een efficiënte communicatie tussen zorgverleners van cruciaal belang. Alleen zo kan snelle en nauwkeurige besluitvorming gegarandeerd worden. Een betrouwbaar netwerk dat altijd beschikbaar is, zonder haperingen of storingen, is onmisbaar om levensreddende zorg te kunnen bieden.

Universele infrastructuur met HPE Aruba: de juiste basis voor interconnectiviteit

Interconnectiviteit tussen apparaten, het netwerk en andere technologische oplossingen is cruciaal voor efficiënte zorgverlening. En dat is waar IoT-apparatuur in beeld komt. Om de klant voor te bereiden op een veilige integratie ervan, implementeert Zetacom een Aruba-netwerk.

Aruba Wi-Fi access points bieden een dekkend BLE- (Bluetooth Low Energy) en ZigBee-netwerk over de volledige klantomgeving. Dit betekent dat aangesloten IoT-apparaten probleemloos kunnen communiceren met het netwerk, waar ze zich ook bevinden. Om ook andere IoT-protocollen toe te voegen, kunnen er losse USB dongles in de Wi-Fi access points geplaatst worden. Zo creëren we een universele infrastructuur die klaar is voor de toekomst van zorgtechnologie.

Het belang van een veilig netwerk in de zorgsector

Een goed beveiligd netwerk is in geen enkele sector nog weg te denken. In de zorg zijn er vier belangrijke redenen voor de implementatie ervan:

  • Bescherming van patiëntgegevens – Het waarborgen van de veiligheid van patiëntinformatie is van noodzakelijk om te voldoen aan de wettelijke vereisten en om het vertrouwen van patiënten in de zorginstelling te behouden. Met de geavanceerde beveiligingsoplossingen van Zetacom en HPE Aruba kunnen zorginstellingen gerust zijn dat hun gegevens veilig zijn.
  • Voorkomen van datalekken – De gezondheidszorg is vaak het doelwit van cyberaanvallen. Een robuust netwerk, ondersteund door geavanceerde beveiligingsprotocollen, helpt datalekken en mogelijke inbreuken te voorkomen.
  • Betrouwbare communicatie – Snelle en betrouwbare communicatie is van levensbelang in noodgevallen en tijdens cruciale medische interventies. Met een veilig netwerk kunnen zorgverleners in real-time communiceren en kritieke informatie delen, waardoor de kwaliteit van de zorg verbetert.
  • Efficiëntie en productiviteit – Een goed ontworpen en veilig netwerk minimaliseert downtime en verbetert de efficiëntie van zorginstellingen. Zo is het personeel nóg productiever en wordt patiëntenzorg geoptimaliseerd.

Klaar voor de toekomst met Zetacom en HPE Aruba

In een tijdperk waarin technologie een centrale rol speelt in de gezondheidszorg, is een veilig netwerk van essentieel belang. Zetacom en HPE Aruba begrijpen de complexiteit en kritieke vereisten van de zorgsector en hebben hun expertise en technologische knowhow gebundeld om geavanceerde, veilige en betrouwbare netwerkoplossingen te bieden.

Zetacom, een toonaangevende leverancier van communicatie- en zorgoplossingen, heeft een uitgebreide ervaring in het begrijpen van de specifieke behoeften van zorginstellingen. HPE Aruba staat bekend om innovatieve en betrouwbare netwerktechnologieën. Met geavanceerde netwerkapparatuur en beveiligingsoplossingen kunnen ze een veilige en robuuste infrastructuur bieden die aan de strengste eisen voldoet.

Door deze samenwerking kunnen zorginstellingen zich richten op wat het belangrijkst is: het verlenen van hoogwaardige, veilige en efficiënte zorg aan hun patiënten. Zetacom en HPE Aruba staan klaar om hun klanten te ondersteunen, zodat zij ook in de toekomst kwalitatief hoogwaardige zorg kunnen verlenen.

Wil jij weten hoe wij dit doen? Onze experts op het gebied van Networking & Security vertellen je er graag meer over. Laat je gegevens hier achter en dan bellen wij je snel terug.