Blog

Interconnectiviteit in de zorg: van levensbelang

Dit bericht is geüpdatet: Zoetermeer, 21 maart 2024

Interconnectiviteit tussen apparaten, het netwerk en andere technologische oplossingen is cruciaal voor de zorgverlening van nu. Alleen zo kunnen zorgverleners efficiënt met elkaar communiceren en is nauwkeurige besluitvorming mogelijk. En: het helpt catastrofale datalekken voorkomen, waarbij gevoelige patiëntinformatie op straat komt te liggen. Hoe het precies zit met interconnectiviteit, lees je in dit blog.

Uitdagingen in gegevensbeveiliging en privacy

De behoefte aan technologische zorgoplossingen groeit voortdurend. Digitale patiëntendossiers, medische apparatuur op afstand en geavanceerde communicatieplatforms vormen de ruggengraat van de zorg van vandaag. Maar deze vooruitgang brengt ook uitdagingen met zich mee op het gebied van gegevensbeveiliging en privacy.

Het belang van een veilig netwerk in de zorgsector

Een goed beveiligd, interconnectief netwerk is dan ook niet meer weg te denken. In de zorg zijn er vier belangrijke redenen voor de implementatie ervan:

  • Bescherming van patiëntgegevens – Het waarborgen van de veiligheid van patiëntinformatie is van noodzakelijk om te voldoen aan de wettelijke vereisten en om het vertrouwen van patiënten in de zorginstelling te behouden.
  • Voorkomen van datalekken – De gezondheidszorg is vaak het doelwit van cyberaanvallen. Een robuust netwerk, ondersteund door geavanceerde beveiligingsprotocollen, helpt datalekken en mogelijke inbreuken te voorkomen.
  • Betrouwbare communicatie – Snelle en betrouwbare communicatie is van levensbelang in noodgevallen en tijdens cruciale medische interventies. Met een veilig netwerk kunnen zorgverleners in real-time communiceren en kritieke informatie delen, waardoor de kwaliteit van de zorg verbetert.
  • Efficiëntie en productiviteit – Een goed ontworpen en veilig netwerk minimaliseert downtime en verbetert de efficiëntie van zorginstellingen. Zo is het personeel nóg productiever en wordt patiëntenzorg geoptimaliseerd.

Implementatie van Aruba-netwerk

Om geavanceerde netwerkoplossingen te bieden voor de zorgsector, hebben Zetacom en HPE Aruba de handen ineengeslagen. Om de klant voor te bereiden op veilige interconnectiviteit tussen apparaten, het netwerk en andere technologische oplossingen, implementeert Zetacom een Aruba-netwerk. Aruba Wi-Fi access points bieden een betrouwbaar, dekkend BLE- (Bluetooth Low Energy) en ZigBee-netwerk over de volledige klantomgeving.

Probleemloos communiceren met het netwerk

Dit betekent dat aangesloten IoT-apparaten, zoals mobiele devices, het verpleegkundig oproepsysteem (VOS) en slimme deursloten, probleemloos kunnen communiceren met het netwerk. Waar de apparaten zich ook bevinden. Om ook andere IoT-protocollen toe te voegen, kunnen er losse USB-dongles in de Wi-Fi access points geplaatst worden. Zo creëren we een universele infrastructuur die klaar is voor de toekomst van zorgtechnologie.

 

Zetacom en HPE Aruba kennen de zorgsector

Zetacom en HPE Aruba begrijpen de complexiteit en kritieke vereisten van de zorgsector en hebben hun expertise en technologische knowhow gebundeld om geavanceerde, veilige en betrouwbare netwerkoplossingen te bieden. Zetacom, een toonaangevende leverancier van communicatie- en zorgoplossingen, heeft een uitgebreide ervaring in het begrijpen van de specifieke behoeften van zorginstellingen. HPE Aruba staat bekend om innovatieve en betrouwbare netwerktechnologieën. Met geavanceerde netwerkapparatuur en beveiligingsoplossingen kunnen ze een veilige en robuuste infrastructuur bieden die aan de strengste eisen voldoet.

Hoogwaardige, veilige zorg bieden

Door deze samenwerking kunnen zorginstellingen zich richten op wat het belangrijkst is: het verlenen van hoogwaardige, veilige en efficiënte zorg aan hun patiënten. Zetacom en HPE Aruba staan klaar om hun klanten te ondersteunen, zodat zij ook in de toekomst kwalitatief hoogwaardige zorg kunnen verlenen.

Wil jij weten hoe wij dit doen? Of eens sparren over mogelijkheden in jouw zorginstelling? Onze experts op het gebied van Networking & Security staan voor je klaar. Laat je gegevens hier achter en dan bellen wij je snel terug.