SD-WAN

Het Software Defined Area Network

Wat is SD-WAN?

Bedrijfsnetwerken veranderen in hoog tempo. SD-WAN technologie is snel in opmars om die modernisering mogelijk te maken. Het zorgt voor snellere en flexibeler netwerken met een betere bereikbaarheid en beschikbaarheid. Dat vergroot de mogelijkheden van organisaties bij het optimaliseren van werkprocessen en zorgt voor betere gebruikerservaringen.

Zoals de volledige naam aangeeft, is SD-WAN (Software Defined Wide Area Network) een door software gedefinieerd WAN. Dit vereenvoudigt het beheer en de werking door de hardware van het netwerk los te koppelen van het besturingssysteem. Hierdoor kunnen organisaties op een efficiënte manier beter presterende WAN’s realiseren.

Een SD-WAN-oplossing verbindt gebruikers met applicaties. Het maakt niet uit waar die staan, bijvoorbeeld in de cloud of op een server in een datacenter. SD-WAN legt de verbinding en bepaalt op een slimme manier welk pad voor het dataverkeer het beste voldoet aan de vereiste prestatiebehoeften. Dat is een groot voordeel ten opzichte van de traditionele WAN-architectuur. Die biedt alleen de mogelijkheid om alle applicaties via MPLS te routeren.

Voor wie is SD-WAN geschikt?

SD-WAN is interessant voor bijna alle organisaties. Zeker als zij veel waarde hechten aan de flexibiliteit en betrouwbaarheid van hun dataverkeer. Ook bedrijven met meerdere vestigingen of veel medewerkers die thuis of op afstand werken, kunnen sterk profiteren van de voordelen. Het maakt veel investeringen in dure hardware overbodig. SD-WAN brengt de intelligentie van het netwerk naar de software-laag. En die kun je tegenwoordig eenvoudig als clouddienst afnemen.

Neem contact op!

Voordelen van SD-WAN

De oplossing voor uw netwerk

Met SD-WAN kunnen wij een bestaand WAN-netwerk veilig, flexibel en inzichtelijk maken. Dat netwerk is centraal en op afstand te beheren. En de beveiliging is tot op detailniveau goed te organiseren. Met controle en inzicht in de performance van alle verkeersstromen, gebruikers en applicaties. Daarnaast kunt u eenvoudig extra verbindingen toevoegen.

Wilt u meer weten over onze netwerkoplossingen op basis van SD-WAN, neem dan contact met ons op: bel 088 938 2200 of gebruik het contactformulier.

Meer weten over SD-WAN voor uw organisatie?

Lees dan onze blog of download hieronder het whitepaper!