Betrouwbare zorg dankzij een gedecentraliseerd WiFi-netwerk

Zetacom neemt de netwerkinfrastructuur van Laurens onder handen

19 maart 2024
Tot drie jaar geleden viel het Wifi-netwerk van Rotterdamse zorginstelling Laurens regelmatig uit. De verouderde IT-infrastructuur kon de snelle groei van Laurens niet volgen. Dat zorgde voor een instabiel, onveilig netwerk. Dat kon zo het niet langer. Het netwerk wordt nu volledig opnieuw ingericht door Zetacom, marktleidend ICT-specialist en system integrator voor naadloze communicatieoplossingen.

Toekomstbestendige infrastructuur

In Rotterdam en omstreken vertrouwen duizenden ouderen dagelijks op de zorg van bijna 6.000 zorgprofessionals van Laurens. Laurens biedt thuiszorg, revalidatie, verpleeghuiszorg en zorg in de laatste levensfase. Zorg die ook steeds afhankelijker wordt van digitalisering en waarbij een betrouwbare en toekomstbestendige infrastructuur letterlijk van levensbelang is.

Implementatie in volle gang

Het implementatieproces van het nieuwe netwerk is nog in volle gang. Eigenlijk is de transitie één groot project dat is
opgedeeld in verschillende deelprojecten en dat maakt het complex, ook omdat de zorgverlening 24/7 doorgaat. Toch is Iwan Schutterop, Teammanager Servicemanagement, al heel tevreden met de resultaten: ““We hebben veel minder last van algehele
outage van ons WiFi-netwerk. Nu alle netwerken op dezelfde manier zijn opgebouwd,kunnen we bovendien veel makkelijker schakelen bij problemen.”

Lees het hele verhaal van Laurens en onze oplossingen in de PDF!