LUMC verbetert veiligheid voor personeel en patiënten door geïntegreerde technologie

12 december 2023
In de huidige zorgmarkt worden zorgprofessionals steeds vaker geconfronteerd met complexe uitdagingen. De toch al hoge werkdruk wordt daarbij nog eens verergerd door een toename van incidenten en agressieve situaties waarbij zowel patiënten als familieleden van patiënten betrokken zijn. In zo’n gespannen omgeving is er weinig ruimte voor fouten; adequaat reageren op mogelijke problemen is van cruciaal belang voor zowel de patiëntveiligheid als het welzijn van het personeel.

Proactieve aanpak

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), en in het bijzonder de afdeling Verpleegvloer Neurologie, Neurochirurgie en Psychiatrie (VNNP), heeft deze uitdagingen proactief aangepakt in samenwerking met de specialisten van Zetacom.

René van Luenen, Adviseur Zorg bij LUMC: “De uitdaging waar de afdeling voor stond was het realiseren van een veilige, toekomstbestendige verpleegafdeling voor patiënten, bezoekers en personeel. De oplossingen die Zetacom heeft aangeboden komen tegemoet aan de eisen en wensen die gesteld werden. De samenwerking met Zetacom was plezierig, professioneel en planmatig.”

Innovatieve combinatie

Door een innovatieve combinatie van Kadex, IQ Messenger en Mobotix-camera’s te implementeren, hebben Zetacom en LUMC een geïntegreerde aanpak gecreëerd die zowel de patiënt- als personeelsveiligheid verbetert.

Lees het hele verhaal van LUMC in de PDF: LUMC Verbetering Patient- en personeelsveiligheid door geïntegreerde technologie.