Netwerkbeheer

Netwerkbeheer met managementtool of NOC

Netwerkbeheer met managementtool of NOC

Naast een goed netwerk is netwerkbeheer cruciaal om te zorgen dat uw werkomgeving optimaal en veilig blijft functioneren. Voor uw eigen beheer hebben we een handige Netwerk Managementtool beschikbaar. Uiteraard kunt u het netwerkbeheer ook (op afstand) laten verzorgen door specialisten van Zetacom. Wij hebben hiervoor een eigen Network Operations Center (NOC) en een oplossing voor beheer van uw WiFi netwerk (WiFi as a Service).

Waarom netwerkbeheer

Met goed netwerkbeheer blijft een netwerk de prestaties van medewerkers in uw organisatie optimaal faciliteren. Als een netwerk veroudert gaat dat ten koste van de productiviteit. Dan komen er klachten over ‘trage computers’ of een ‘slechte verbinding’. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat verouderde switches niet meer geschikt zijn voor de capaciteit die nodig is.

Netwerkbeheer is ook onmisbaar om uw netwerk en werkomgeving veilig te houden. Want er zijn steeds meer (online) gevaren en cyberaanvallen worden steeds geraffineerder. Ze kunnen ook van binnenuit komen, bijvoorbeeld doordat een medewerker het gevaar onbewust mee ‘naar binnen’ neemt, binnen de bedrijfsmuren of uw online werkomgeving. Goed beheer kan het netwerk hier tegen beschermen.

Netwerken worden ook steeds zwaarder belast door intensiever gebruik en toename van data (video). Ook Bring Your Own Device (BYOD) is een aandachtspunt. Hoe ga je hier als organisatie mee om? En hoe houden ICT-beheerders dan overzicht op het netwerk? Onze (geautomatiseerde) tools kunnen hen helpen of wij kunnen het volledige netwerkbeheer voor u uitvoeren.

Neem contact op!

Onze tool voor uw netwerkbeheer

Goed management van uw netwerk is essentieel. Zetacom heeft voor u de oplossing om dit zelf goed, efficiënt en kosteneffectief te regelen. Met onze Netwerk Managementtool beheert u al uw apparatuur in één omgeving (WLAN en LAN). Zo heeft u met één tool realtime inzicht in de status van uw netwerk. Daarnaast beschikt u over historische inzichten, ook in een complexe (multi-vendor) netwerkomgeving. Zo kunt het beheer en de configuratie centraal regelen, ook voor meerdere vestigingen.

Eigenschappen van de Netwerk managementtool:

 • Beheer van apparatuur: Van (W)LAN, VPN, firewall en DHCP tot server groups.
 • Realtime inzage: In netwerkstatus, aangesloten gebruikers en apparatuur (lokaliseren).
 • Historische rapportage.
 • Network Health Scan: 24/7 grip op de gezondheid van access points, switches & controllers in het netwerk.
 • Traffic analysis: Monitor het gebruik van applicaties en webverkeer op het netwerk.
 • Netwerktopologie: Root cause analysis & event correlatie met optie voor geautomatiseerde mapping.
 • UCC Analytics: Geconsolideerd overzicht van VoIP-applicaties, MOS-scores en RF-performance.
 • Alarmeringen.

De tool is eenvoudig in het gebruik door:

Waarom het NOC van Zetacom?

Als u het netwerkbeheer wilt laten uitvoeren door Zetacom creëren wij een koppeling met ons eigen Network Operations Center (NOC). Zo kunnen wij 24/7 uw netwerk monitoren en waar nodig proactief een engineer naar u toesturen. U beheert al uw apparatuur in één omgeving met een overzichtelijk dashboard dat u naar wens kunt personaliseren.

Netwerk- en securitycomponenten worden complexer en hun onderlinge integratie wordt steeds groter. Dat vereist specifieke expertise en ervaring die organisaties vaak niet zelf (volledig) in huis hebben. Regelmatig worden netwerkmanagement tools ingezet voor device monitoring of configuratie management, maar vaak is er behoefte aan een volledig NOC. Hiermee verzorgen wij 24/7 service & support voor onze klanten. Lees meer in ons whitepaper ‘Uw netwerk veilig en beheersbaar‘.

Ons NOC is vooral gericht op:

 • Monitoring
 • Automatisch actieve meldingen genereren.
 • Proactief reageren voordat een issue een probleem wordt.

 

Wat levert dit u op?

 • Monitoring van uw netwerk is volledig uitbesteed.
 • Wij kunnen issues meestal al oplossen voordat u ze ervaart.
 • Bepaal zelf uw supportbehoefte.

Verschil tussen ICT beheerder en ICT netwerkbeheerder

Met het toenemende belang van ICT voor organisaties groeien ook de verschillende specialismen, bijvoorbeeld op het gebied van systeem en netwerkbeheer. Naast de meer algemene ICT beheerder of systeembeheerder zorgt een ICT netwerkbeheer specialist dat de hele infrastructuur van een netwerk (servers, netwerkapparatuur, kabels en werkstations) goed en veilig blijft functioneren. Hij zorgt voor het onderhoud, voldoende capaciteit op het netwerk en de juiste integraties.

Wat is uw supportbehoefte?

Naast de monitoring op afstand kunnen wij uiteraard ook de support voor uw netwerk verzorgen. U bepaalt zelf hoe u dit wilt invullen. Bijvoorbeeld de 1e lijnsupport zelf uitvoeren en de 2e en 3e laten verzorgen door Zetacom. Of de 1e lijn alleen tijdens kantooruren zelf verzorgen en daarbuiten laten verzorgen door Zetacom. Het is maar net wat u wilt. Uiteraard kunnen wij hierover ook adviseren.

Meer weten over netwerkbeheer voor uw organisatie?

Neem dan bovenaan deze pagina vrijblijvend contact op met onze Networking & Security specialist Anne Brouwers of download hieronder het whitepaper!