Slimme Sensoren

Veiliger en efficiënter werken met slimme sensoren

Veiliger en efficiënter werken met slimme sensoren

Het gebruik van slimme sensoren in de zorg neemt toe. Met de steeds slimmer wordende technologie groeit de vraag van zorginstellingen naar deze oplossingen. De alarmering kan daardoor veiliger, efficiënter en doelgerichter plaatsvinden. Dat zorgt voor meer rust en tijd op de werkvloer én voor patiënten.

 

Steeds meer nieuwe toepassingen voor sensoren

Slimme sensoren en camera’s werden in de zorg eerder vooral gebruikt in situaties met een grote doelgroep en waarbij patiënten veel dezelfde kenmerken hebben. Bijvoorbeeld in de verpleeghuiszorg en de (geestelijk) gehandicaptenzorg. Door de steeds slimmere technieken is het voor meer doelgroepen interessant geworden. Bijvoorbeeld om zorg in de thuissituatie te ondersteunen, voor levensstijlmonitoring of om de ontwikkeling van patiënten bij te houden.

 

Sensoren slim combineren voor de zorg

Sensoren worden steeds slimmer. Een bed-sensor (zoals een bedmat) kan tegenwoordig niet meer alleen gewicht meten, maar ook microtrillingen. Dan is het ook zeker dat het gewicht van een mens op de sensor drukt. Dat geldt ook voor de stoelmat. Door verschillende sensoren te combineren (bijvoorbeeld een bedmat met een bewegingsmelder boven de deur of in de badkamer) en bijvoorbeeld ook camera’s te benutten, kunnen slimme combinaties worden gemaakt. Deze zijn af te stemmen op de specifieke kenmerken en behoeften van een patiënt of bewoner. Die persoonlijke scenario’s zijn met een tablet eenvoudig te beheren per afdeling.

Neem direct contact op

photo Martijn van der Meulen

Goede afstemming op werkprocessen en gebruikers

Het gebruik van slimme sensoren en camera’s in de zorg kan verschillende voordelen opleveren. Om die ook daadwerkelijk optimaal te benutten, is goede implementatie van groot belang. Dat is geen technische uitdaging, maar vooral een uitdaging gericht op het gebruik door zorgmedewerkers. Zij zijn uiteindelijk degenen die de nieuwe technologie ook echt goed moeten adopteren en benutten. Dat verdient aandacht bij de implementatie. Daarom zijn de integrale oplossingen van Zetacom naast de techniek vooral sterk gericht op de werkprocessen in uw organisatie en het gedrag van gebruikers. Lees ook onze blog over het vertrouwen kweken van nieuwe toepassingen.

Integrale oplossing voor de behoeften in uw organisatie

De consultants van Zetacom kunnen u adviseren over het gebruik van slimme sensoren in uw organisatie. Uit ons zeer brede portfolio met oplossingen van verschillende leveranciers kunnen wij voor uw organisatie en behoeften steeds de perfecte integrale oplossing samenstellen. Deze is altijd afgestemd op uw werkprocessen en het gedrag van gebruikers.

Lees meer in de blog ‘Slimme sensoren en camera’s in de zorg: focus op de gebruiker’.

Meer weten over het gebruik van slimme sensoren in de zorg?

Download via de knop hiernaast onze whitepaper ‘Kansen door ICT in de langdurige zorg’ of neem bovenaan deze pagina vrijblijvend contact op met onze expert op het gebied van slimme sensoren in de zorg Martijn van der Meulen!