Treant is klaar voor de zorg van morgen

29 april 2024
Met een end-of-service netwerk en de ambitie om de ziekenhuis- en ouderenzorgorganisatie voor te bereiden op de zorg van morgen, stapte Treant naar Zetacom, marktleidend ICT-specialist en system integrator voor naadloze communicatieoplossingen. Een nieuw netwerk in combinatie met message broker software en nieuwe zorgtelefoons zorgt ervoor dat de zorgmedewerkers efficiënter werken en meer kwalitatieve zorg verlenen aan de bewoners.

Treant: zorg vanuit het hart

Treant verleent met zo’n 6.000 collega’s kwalitatief hoogstaande ziekenhuis- en ouderenzorg vanuit 21 locaties in de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen. Treant is er in alle fasen van het leven: van de zorg voor een ongeboren kind tot de zorg in de laatste jaren. Treant onderzoekt, behandelt, geneest, verpleegt, verzorgt en begeleidt. Samen met onze patiënten en cliënten gaan we voor een vitaal en betekenisvol leven. Met noordelijke nuchterheid, passie voor het vak en de drijfveer om steeds beter te worden.

Van die 6.000 medewerkers werken er 85 op de ICT-afdeling. Voor hen is er de laatste jaren veel veranderd. De opkomst van nieuwe technologieën zorgt ervoor dat Treant zich moet voorbereiden op de toekomst van de zorg. En met een netwerk aan het einde van z’n levenscyclus, was dit hét perfecte moment voor vernieuwing.

Een nieuw netwerk

“Het netwerk was end-of-service, dus dat moest sowieso vervangen worden”, zegt Richard Funke, Hoofd ICT Infrastructuur, Architectuur & Security, Werkplekbeheer en ICT Support bij Treant. “Daarnaast wilden we de beveiliging naar een hoger niveau tillen en het beheer centraliseren.” De keuze viel daarvoor op een netwerk van HPE Aruba.

Hans Elings, Accountmanager bij Zetacom: “Een netwerk van HPE Aruba is gebaseerd op open standaarden. Producten van derden zijn eenvoudig te koppelen. IoT-protocollen zijn direct, zonder aanvullende kosten beschikbaar. Treant beschikt, naast WiFi, nu over een volledig dekkend BLE- en Zigbee-netwerk. Nieuwe IoT-apparatuur kan eenvoudig en veilig geïntegreerd worden zonder aanleg van nieuwe infrastructuren. Bovendien heeft Aruba een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.”

Via HPE Aruba kwam Treant bij Zetacom terecht. “We hebben gekozen voor Zetacom op basis van hun presentatie, projectaanpak en visie. Het feit dat Zetacom een solution integrator is met kennis over meerdere connectivity domeinen heeft de doorslag gegeven”, aldus Richard. En zo begon Zetacom in 2019 met de vervanging van het netwerk in de drie ziekenhuislocaties van Treant in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal.

Lees het hele verhaal van Treant in de PDF: Treant – Klaar voor de zorg van morgen.