Smartphones in de zorg

Volop nieuwe mogelijkheden

Volop nieuwe mogelijkheden

Het gebruik van smartphones en tablets in de zorg is flink in opmars. Welke toestellen u het best kunt gebruiken, is volledig afhankelijk van uw situatie, werkprocessen en doelstellingen. Succesvolle toepassing van smartphones in de zorg is bovendien sterk afhankelijk van goede integratie in uw totale ICT-omgeving.

 

Smartphones bieden extra voordelen in de zorg

Bestaande oplossingen zoals WiFi-toestellen of mobiele DECT-toestellen worden in de zorg steeds vaker vervangen door smartphones. Medewerkers zijn hier immers vertrouwd mee en ze bieden extra mogelijkheden door het gebruik van apps en bijvoorbeeld mogelijkheden voor het gebruik van camera’s. De opkomst van de message broker als slimme, centrale ‘spelverdeler’ voor het berichtenverkeer in ziekenhuizen en zorginstellingen, maakt het gebruik van smartphones bovendien nog eenvoudiger.

 

Samenwerking smartphones en message broker

De opkomst van message brokers is een duidelijke trend in de zorg. Deze slimme spelverdelers voor al het berichtenverkeer is waardevol voor het realiseren van bijvoorbeeld stille ic’s of veilige eenpersoonskamers op highcareafdelingen. En het kan een stuk efficiënter en prettiger werken voor medewerkers. Bovendien maakt een message broker het mogelijk om alarmsignalen en andere berichten uit moderne medische systemen en apparatuur toe te wijzen aan specifieke personen van het verplegend of verzorgend personeel. Uiteraard ook via hun smartphone.

Lees ook onze blog ‘5 Redenen waarom smart devices zo belangrijk zijn in de zorg‘.

Neem direct contact op

De beste oplossing voor al uw zorgmedewerkers

Zetacom helpt zorginstellingen met het realiseren van integrale oplossingen voor het optimaliseren van werkprocessen en samenwerking op de werkvloer. Smartphones zijn steeds vaker een onderdeel van die oplossingen. Wij helpen ziekenhuizen en andere zorginstellingen met onafhankelijk advies, de realisatie en het beheer. Ons advies kan gaan over geschikte toestellen van de verschillende leveranciers, mobiele providers, de dekking op locatie of bijvoorbeeld vast en mobiel integratie.

Alles is gericht op de beste oplossing voor uw organisatie. Want gaat het u vooral om betere bereikbaarheid of telt boven alles een stabiele gesprekskwaliteit? Of allebei? Uiteraard kan dit per gebruikersgroep verschillen. Onze oplossingen houden daar rekening mee. Uit ons zeer brede portfolio van leveranciers en smartphones voor de zorg selecteren wij de best passende oplossing. Als partner van bijvoorbeeld Samsung en Apple en met de zorgspecifieke smartphones van Ascom bieden wij daarbij altijd de best denkbare ondersteuning voor de zorg.

Lees meer in de blog ‘focus op werkprocessen bij inzet message broker in de zorg’.

Meer weten over het gebruik van smartphones in de zorg?

Download via de knop hiernaast onze whitepaper ‘Kansen door ICT in de langdurige zorg’ of neem bovenaan deze pagina vrijblijvend contact op met onze expert op het gebied van smartphones in de zorg Martijn van der Meulen!